Parisuhteessa olevien kannattaisi hieroa toisiaan säännöllisesti, sillä se voi parantaa sekä omaa että kumppanin hyvinvointia.

Hieronta on oiva tapa rentoutua ja moni nauttii siitä, kun toinen ihminen hieroo jumissa olevia lihaksia – etenkin jos hieroja on oma kumppani. Pariskuntien kannattaisikin hieroa toisiaan säännöllisesti, sillä tutkimuksen mukaan se voi vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiin ja parisuhteeseen.

Tutkimuksesta uutisoineen Daily Mailin mukaan tutkimukseen osallistuneet pariskunnat, jotka käyttivät vain 15 minuuttia kumppaninsa hieromiseen 2-3 kertaa viikossa kokivat merkittävää parannusta niin hyvinvoinnin, stressin kuin parisuhdetyytyväisyyden kohdalla.

Tutkijoille selvisi, että kumppanin hierominen tuntuu hierojasta lähes yhtä hyvältä kuin se, kun on itse hierottavana; Daily Mailin mukaan hierontoja antaneet osallistujat tunsivat yleisesti olonsa 9 prosenttia paremmaksi verrattuna 12 prosentin parannukseen hierottavana olleiden kohdalla.

”Monet ihmiset ovat huomanneet, että hierottavana oleminen on hyvästä, mutta saimme selville, että toisen ihmisen hieromisella on samankaltainen vaikutus”, tutkimusta tekemässä ollut Northumbrian yliopiston vieraileva tutkija Sayuri Naruse kommentoi.

Monta hyvää vaikutusta

Naruse ja Northumbrian yliopiston psykologian professori Mark Moss toteuttivat tutkimuksen 38 parin avulla, ketkä osallistuivat kolme viikkoa kestäneelle hierontakurssille. Parit vastasivat kyselyihin ennen ja jälkeen hierontasessioiden niin hyvinvointiin, stressiin, selviytymiseen kuin parisuhdetyytyväisyyteen liittyen.

Daily Mailin mukaan jokainen osallistuja antoi 15 minuutin hieronnan kumppanilleen ja heitä pyydettiin jatkamaan sitä kotioloissa vähintään kahdesti viikossa. Parien hierontasessiot toteutettiin niin, että molemmilla oli vaatteet yllään ja hieronta keskittyi selkään, niskaan, hartioihin, päähän ja kasvoihin.

Osallistujien hyvinvointia mitattiin kolmen viikon kurssin aikana sekä kolme viikkoa kurssin päättymisen jälkeen. Hierontakurssi vaikutti positiivisesti parien hyvinvointiin, koettuun stressiin ja selviytymiseen eivätkä vaikutukset olleet merkittävästi laskeneet kolme viikkoa myöhemmin tehtyyn seurantaan mennessä.

Tutkimuksesta julkaistun tiedotteen mukaan parien fyysinen ja emotionaalinen hyvinvointi parantui merkittävästi jokaisen hierontasession suoritettuaan. Tutkimukseen osallistuneista pareista yhdeksän kymmenestä myös suosittelisi ystäviään hieromaan toisiaan kumppaneidensa kanssa.

Aiempien tutkimusten osoitettua, että pareilla on tapana toimia yhdessä pärjätäkseen stressin kanssa, voi molemminpuolinen hieronta auttaa myös varmistamaan parisuhteen vakautta.

”Nämä löydökset osoittavat, että hieronta voi olla simppeli ja tehokas tapa pareille parantaa fyysisitä ja henkistä hyvinvointiaan samalla, kun osoittavat huomiota ja kiintymistä toisiaan kohtaan”, hän totesi.

Lähde: Daily Mail, The British Psychological Society