Jos haluat huulipunastasi kaiken ilon irti, käytä sitä oikein.

Huulipunasta voi olla naiselle monenlaista iloa – eräänkin tutkimuksen mukaan huulipunaa käyttävillä naisilla on enemmän itsevarmuutta ja he ovat useammin johtotehtävissä työelämässä. Saadakseen huulipunasta kaiken ilon irti kunnolla, kannattaa pitää huolta, että tekee kaikki ne vaiheet, jotka johtavat mahdollisimman pitkäkestoiseen lopputulokseen.

Parhaimman lopputuloksen saadaksesi kannattaa välttää virheitä, joita moni saattaa tehdä huulipunan käytön kanssa:

Et kosteuta huuliasi

Kun on kysen ihonhoidosta, ei mikään ole kosteusvoiteiden käyttöä tärkeämpää ja sama pätee huuliisi. Etenkin kylmempien kuukausien aikana täytyy käyttää sinnikkäästi huulirasvaa pitääkseen huulet sileänä ja lohkeilematta.

Et kuori huuliasi

Lohkeilleet, hilseilevät huulet, jos mitkä, pilaavat täydellisesti punatut huulet. Shu Uemuran taiteellisen johtajan Gina Brooken mukaan lopputulos kestää pidempään sileällä pinnalla.

”Jos huomaat lohkeilua, on parempi puhdistaa huulet ja aloittaa alusta”, hän neuvoo.

Kuori huulesi hellästi käyttäen hienovaraista kuorinta-ainetta, joka myös kosteuttaa.

Et käytä pohjustusvoidetta

Huulten pohjustusvoide lisää silottavan ja kosteuttavan kerroksen huuliisi, joka on täydellinen väritön pohja huulipunan alle.

Et käytä huultenrajauskynää

Vahamainen rajaus toimii esteenä itse punan ja huultesi ulkopuolen ihon välillä.

”Minä rajaan huulten ulkoreunan mukaisesti korostaakseni niiden muotoa ja estääkseni väriä ”vuotamasta” iholle”, Brooke kertoo.

Muista käyttää rajauksessa sävyä, joka sopii huulipunasi sävyyn.

Aloitat huulipunan laiton väärästä kohtaa

Hyvä kikka on aloittaa huulipunan levittäminen keskeltä poispäin, ei reunasta keskikohdan suuntaan.

Et viimeistele huulipunan pysyvyyttä

Huulipunan koostumuksella on toki väliä – rasvaisemmat aina leviävät enemmän – mutta lopputuloksen pysyvyys kannattaa aina varmistaa pitämällä paperinenäliinaa suun päällä ja kevyesti huiskia esimerkiksi läpikuultavaa puuteria sudilla paperiin.

Et poista ylimääräistä huulipunaa

Jäikö huulipunaa kahvikuppiin tai levisikö se hampaisiisi? Se kertoo vain siitä, että olet laittanut liikaa huulipunaa etkä ole taputellut ylimääräisiä pois. Vältyt tältä, kun laitat paperinenäliinan huultesi väliin ja taputelet sitä kevyesti.

Et ota pohjasävyä huomioon

Kaikki menee hukkaan, jos et ota ihosi pohjasävyä huomioon huulipunan värin valintaa tehdessä. Nyrkkisääntönä kannattaa muistaa, että sinipohjaiset sävyt (klassinen punainen) sopivat hyvin vaalean ihon omaaville, kun taas oranssipohjaiset sävyt (tiilenpunainen) sopivat lämpimän ihon omaaville.

Lähde: Marie Claire