Mielihyvän lisäksi orgasmeista ja seksin harrastamisesta voi olla iloa myös kauneuden saralla.

Seksin harrastamisella ja orgasmeilla on monenlaisia hyötyjä, kuten esimerkiksi orgasmit voivat auttaa naisia tulemaan raskaaksi ja enemmän seksiä harrastavilla naisilla on parempi muisti.

Seksin ja orgasmien vaikutus ei kuitenkaan jää vain terveyden ja hyvinvoinnin saralle, vaan Glamourin mukaan niistä voi saada myös kauneushyötyjä – alle on listattu tästä 6 esimerkkiä.

Terve iho

Orgasmit vapauttavat oksitosiinia ja laskevat stressihormoni kortisolin tasoja. Tämän takia meikkitaiteilija Sandy Taylorin mukaan jos säännöllisesti nautit seksistä joko yksin tai kumppanin kanssa, saat epätodennäköisemmin finnejä tai ihottumaa. Tristan Weedmarkin mukaan taas orgasmit antavat sinulle myös hehkuvan punan poskiin lisäämällä verenkiertoa ja hapen virtausta kasvoihin ja ne taistelevat aknea vastaan tasapainottamalla hormonitasoja.

Boostia hiuksille

Meikkitaiteilija Alice Radun mukaan verenkierron parantuminen orgasmien ansiosta vaikuttaa päänahkaan.

”Intiimit puuhat antavat sinulle vahvemmat, kiiltävämmät ja pidemmältä näyttävämmät hiukset”, Radu sanoi.

Nuorekkaampi ulkonäkö

Orgasmit auttavat pitämään verenpaineen alhaisena ja sen myötä ne Weedmarkin mukaan hidastavat ikääntymisprosessia. Ne myös tehostavat estrogeenitasoja lisäten kollageenia. Taylorin mukaan myös ryppyjen esiintyminen vähenee, koska seksin ansiosta…

Nukut paremmin

Seksi ja orgasmien saaminen voi auttaa sinua saamaan paremmin unen ja uni taas vaikuttaa lähes jokaisella osa-alueella ulkonäön suhteen. Paremmat yöunet ovat myös Glamourin mukaan yksi suurimmita terveyshyödyistä, joita seksillä on. Radun mukaan seksin jälkeinen prolaktiini auttaa nukahtamaan nopeammin ja Weedmarkin mukaan orgasmien vapauttamat oksitosiini ja vasopressiini saavat sinut nukkumaan sikeämmin.

Täyteläisemmät huulet

Kuten jo yllä mainittiin, orgasmit lisäävät verenkiertoa kasvoihin ja myös huulet saavat siitä osansa. Seksin jälkeen huulet voivatkin näyttää paksummilta ja täyteläisemmiltä.

Itsevarmuus paranee

Glamourin mukaan monet tutkimukset ovat todenneet, että seksi ja masturbointi lisäävät itsevarmuutta, mikä taas on todella viehättävä piirre.

”Orgasmin aikana vapautuva oksitosiini tekee meistä onnellisempia. Ja kuten kauneusikoni Audrey Hepburn sanoi: ’Onnelliset naiset ovat kaikista kauniimpia'”, Weedmark kertoi.

Lähde: Glamour