Tutkijat selvittivät orgasmin mahdollista vaikutusta raskaaksi tulemiseen.

Orgasmin saaminen seksin aikana voi lisätä naisen todennäköisyyttä tulla raskaaksi, koska se kuljettaa siitiöitä kohti kohtua, selviää Socioaffective Neuroscience & Psychology -journalissa julkaistusta tutkimuksesta.

University College Corkyliopiston tutkijat testasivat orgasmin vaikutusta kuuden 26-52-vuotiaan naisen avulla. Refinery29:n mukaan naisten emättimiin laitettiin 5 milliä siemennestettä muistuttavaa ainetta, minkä jälkeen naisia pyydettiin masturboimaan.

Osa naisista masturboi orgasmiin asti, kun taas osaa naisista pyydettiin lopettamaan ennen orgasmia. Tämän jälkeen naiset laittoivat kuukautiskupin emättimeensä ja antoivat sen kerätä pois valuvan siemennestemäisen aineen, jotta tutkijat voisivat mitata, kuinka paljon sitä jäi naisten kehoon.

Tutkijat saivat selville, että kun naiset eivät saaneet orgasmia, jäi keskimäärin 3,3 milliä siemennestettä muistuttavaa ainetta heidän sisuksiinsa, kun taas orgasmin saaneilla naisilla ainetta jäi 4,1 milliä – 15,7 prosenttia enemmän.

”Vaikuttaisi siltä, että naisten orgasmilla on jonkinlainen siemennesteen pidätyskykytoiminto”, tutkijat totesivat Refinery29:n mukaan.

Tutkijoiden mukaan tämä voi tapahtua kohdunkaulan liikkeiden takia tai oksitosiini-hormonin vapautumisen myötä. Tutkimukseen osallistuneet naiset kertoivat kokeneensa orgasminsa ”syvällä sisällä”, voi se tutkijoiden mukaan tukea teoriaa siitä, että orgasmit voivat vaikuttaa siihen, miten siemenneste imeytyy kehoon.

Tutkijat kuitenkin huomauttavat, etteivät tulokset ole täysin vakuuttavia, koska osallistujien määrä oli niin pieni. Refinery29:n mukaan toinen mahdollinen ongelma on se, että suurin osa naisista ei saa orgasmia yhdynnän aikana ilman klitoriksen stimulointia, mikä selvistä syistä rajoittaa orgasmin kykyä auttaa raskaaksi tulemisessa.

Joka tapauksessa orgasmin saamisesta seksin aikana ei ainakaan ole haittaa, jos koetat tulla raskaaksi. Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Refinery29