Enemmän seksiä harrastavilla naisilla on parempi muisti

Aktiivisempi seksielämä voi olla hyvästä naisten muistia ajatellen.

Kanadalaistutkimuksen mukaan usein seksiä harrastavilla naisilla on parempi muisti. McGillin yliopiston tutkimus siitä, miten yhdyntä vaikuttaa naisten aivoihin, sai selville, että se voi auttaa naisia muistamaan abstrakteja sanoja.

Independentin mukaan tutkijat löysivät kytköksen hippokampuksessa tapahtuvan hermokudoksen kasvun ja seksin väliltä. Hippokampus on se osa aivoja, joka hallitsee tunteita, muistia ja hermostoa.

Tutkimusta varten 78 alle 30-vuotiasta naista pyydettiin osallistumaan muistitestiin, johon liittyi ihmisten kasvoja ja toiseen abstrakteja sanoja. He myös täyttivät kyselyn, jossa selvitettiin heidän keskiarvonsa sekä se, käyttivätkö he ehkäisyä.

Independentin mukaan tulokset osoittivat, että useimmin seksiä harrastaneet naiset pystyivät paremmin muistamaan abstrakteja sanoja. Seksi ei kuitenkaan vaikuttanut siihen, miten hyvin he muistivat kasvoja.

Archives of Sexual Behaviour -journalissa julkaistussa tutkimuksessa tutkijat kirjoittivat löydösten viittaavan siihen, että seksin harrastaminen usein on yhteydessä muistin toimintaan ja hippokampukseen. Yhteys voi johtua siitä, että seksi on liikuntamuoto tai siitä, että se auttaa helpottamaan mielenterveysvaivoja, kuten masennusta ja stressiä, jotka vaikuttavat muistiin.

Lisää tutkimuksia kuitenkin tarvitaan osoittamaan, vaikuttaako orgasmin saaminen muistiin. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.