Ehkä tämä uutinen saa havittelemaan orgasmia useammin kuin ennen.

Nimittäin Indian expressin mukaan orgasmi tekee iholle hyvää. Sen kerrotaan esimerkiksi palauttavan ihon joustavuuden, joka varmasti jo yksistään on hyvä syy havitella orgasmin saamista useammin. Orgasmin suotuisia vaikutuksia naisten ihoon on tutkittu.

Tutkimuksessa oli mukana 3500 naista. Sen mukaan, jos nainen saa keskimäärin kolme orgasmia viikossa, näyttää hän silloin noin 10 vuotta nuoremmalta kuin keskimäärin kaksi orgasmia viikossa saaneet. Tutkimuksessa havaittiin, että orgasmi vapauttaa kehoon hormoneja, jotka tekevät iholle hyvää.

Kun nainen saa orgasmin, vapautuu kehoon mm. estrogeeniä, dopamiinia ja oksitosiinia. Niistä nainen saa lukuisia etuja. Ne esimerkiksi auttavat vähentämään ahdistusta, mutta korjaavat myös ihon kollageenia ja tekevät ihosta säihkyvän näköisen.

Orgasmien kerrotaan myös vähentävän stressitasoja, joka vähentää kehon tulehduksia. Samalla se lisää onnellisuutta, joka taas heijastuu ihoon suotuisilla tavoilla. Orgasmi laittaa veret kiertämään, joka saa ihon hohtamaan. Se taas johtuu äkillisestä hapen saannista, joka edesauttaa ihoa tuottamaan kollageenia. Myös estrogeeni on vastuussa kollageenin tuotannosta. Kollageeni nuorentaa ihoa. Se vähentää ryppyjä ja juonteita ja estää niiden syntymistä.

Orgasmit auttavat palauttamaan ihon kimmoisuuden, johon tarvitaan kollageenia ja elastiinia. Koska orgasmit lisäävät verenkiertoa ja hallitsevat stressitasoja, saavat ne kollageenin ja elastiinin tuotannon lisääntymään.

Lähde: Indian express