Jos viinin maku ei miellytä, voi tilanteen kuitenkin koettaa korjata.

Jos viinin kanssa on käynyt huono tuuri ja se ei maistukaan hyvälle, voi makua koettaa parantaa ottamalla mallia viiniasiantuntijoista: lisää hieman suolaa lasilliseen viiniä. Metron mukaan sen pitäisi olla halpa ja nopea tapa korjata tilanne.

Metron mukaan tämä niksi nousi esiin The Wall Street Journalissa. Lehdessä entinen Microsoftin teknologiajohtaja Nathan Myhrvold kertoi huomanneensa, että vain muutama hippunen suolaa voi tasapainottaa makua muuten maun epätasapainossa olevassa viinissä.

Myhrvold kokeili tätä kikkaa ensimmäisen kerran illalliskutsuilla, joilla hän istui E & J Gallo Winery –viinitilan Gina Gallon vieressä. Gallo oli toivonut, että hänen lasillisensa Cabernetia maistuisi hieman enemmän maukkaalle kuin hedelmäiselle, jolloin Myhrvold lisäsi sekaan hyppysellisen suolaa – ja niksi toimi ilmeisesti niin hyvin, että pian kaikki muut samassa pöydässä istuneet kokeilivat samaa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei liiallinen suolan käyttäminen ole terveellistä. Jos et halua turvautua suolaan, voit kokeilla juustoa; olemme aiemmin kertoneet tutkimuksen selvittäneen, että juusto saa viinin maistumaan paremmalta.

Jos taas haluat viinisi maistuvan kalliimmalta, on siihenkin olemassa oma niksinsä. Voit lukea lisää aiheesta täällä.

Lähde: Metro