Kodin kuntoa ja ilmettä voi kohentaa myös tavoilla, jotka eivät tuo sitä kuuluisaa Mattia kukkaroon, mutta nostavat silti kodin arvoa.

Tänä vuonna ihmiset ovat viettäneet enemmän aikaa oman kodin seinien suojassa, kiitos koronavirusepidemian. Samalla on voinut herätä halu hieman uudistaa kodin ilmettä ja tehdä pientä remonttia.

Pienillä muutoksilla voi vaikuttaa suuresti sekä kodin viihtyvyyteen että sen arvoon. The Sun kertookin asiantuntijoiden paljastaneen, minkälaiset pienet parannukset voivat kasvattaa arvoa jopa tuhansilla, mutta ovat tarpeeksi helppoja tehdä, että muutokset voi jopa toteuttaa itse.

Tässä asiantuntijoiden viisi parasta, helppoa ja halpaa DIY-vinkkiä kodin ilmeen piristämiseksi.

Vaihda tapetti maaliin

Joidenkin mielestä tapetti on paras vaihtoehto, mutta asiantuntijoiden mukaan tapetoitu tehosteseinä on menneen talven lumia. Nykypäivän tyylit ovat muuttuneet suosimaan maalattuja tehosteseiniä, koska tapetin laittaminen on oma työmaansa ja jos mieli muuttuu, on siinä isompi työ vaihtaa tapetti.

The Sunin mukaan rohkeat, räikeät värit yhdellä seinällä olohuoneessa tai makuuhuoneessa tuovat pienellä vaivalla persoonallisuutta kotiin – ja mikä parasta, jos lopputulos ei miellytä tai alkaa kyllästyttää, voi sen aina maalata uudelleen.

Uutta pintaa seinille ja ovelle

Asiantuntijoiden mukaan yksi tehokkaimpia, mutta helpompia keinoja, jolla kodin ilmettä voi virkistää, on laittaa tuore maalipinta seinille, koska se saa kodin näyttämään ja tuntumaan uudelta. Asiantuntijat suosittelevat varala käyttämään neutraaleja sävyjä, joita voi helposti sopeuttaa kodinomistajan mieltymyksiin, jos päätätkin luopua kodistasi myöhemmin.

Lisäksi on hyvä muistaa ulko-ovi. The Sunin mukaan se on yleensä ensimmäinen asia, jonka ihmiset näkevät tullessaan kyläilemään, joten senkin olisi hyvä saada säännöllisesti tuore maalipinta.

Huomioi ikkunat

Ikkunoiden ympärykset kannattaa tarkistaa ja jos pinnat ovat kuluneet ja kärsineet, antaa niillekin uusi, tuore pinta. Ikkunalaudoissa kannattaa The Sunin mukaan valita aina vaaleita, neutraaleja värejä, koska se avartaa tilaa ja tekee kodistasi kutsuvamman.

Ulkona olevat ikkunalaudat altistuvat sään vaikutuksille, mutta uusi maalipinta hillityissä väreissä siistii kokonaisuutta.

Virkistä keittiötä

Keittiö on usein kodin sydän, joten The Sunin mukaan olisi tärkeä päivittää keittiötä säännöllisesti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että koko keittiön varustus pitäisi laittaa uusiksi ja kuluttaa siihen pieni omaisuus rahaa, vaan voit jälleen maalin avulla muuttaa ilmettä.

Neutraalit, vaaleat sävyt avaavat tilaa ja luovat sinne tilan tuntua. Sopivilla maaleilla voit antaa uuden ilmeen kaapeille, pöydille ja niin edelleen – eräs äiti antoi keittiölle uuden ilmeen pelkästään maalin avulla.

Vaihda kahvat ja vetimet keittiössä

Samalla kun uudistat keittiösi ilmettä maalilla, huomioi myös kaappien ja laatikoiden kahvat sekä vetimet. Vaihtamalla ne uusiin annat keittölle helposti piristysruiskeen.

Asiantuntijoiden mukaan nykyisissä sisustustrendeissä on suosiossa kirkkaat ja värikkäät kahvat sekä vetimet neutraaleissa väreissä oleviin kaappeihin ja laatikostoihin yhdistettynä. Tällä tavoin keittiö saa hieman lisää luonnetta.

Lähde: The Sun