Harvemman nuoren aikuisen mielestä humaloituminen on siistiä.

Nettisukupolvelle, eli millenniaaleille, ei maistu alkoholi samalla tavalla kuin aiemmille sukupolville, selviää kyselytutkimuksesta. Evenbriten tutkimukseen osallistui hieman yli tuhat millenniaalia ja heidän vastaustensa perusteella tämä sukupolvi juo keskimäärin noin viisi alkoholiannosta viikossa, kertoo brittilehti Metro.

Kyselytutkimuksen tuloksista ilmeni, että vain yksi kymmenestä mieltää päihtymisen siistiksi, cooliksi asiaksi. Muut sen sijaan ajattelevat sen olevan säälittävää, noloa ja kuuluvan vanhemmille sukupolville.

Metron mukaan kysely paljasti, että yleisesti päihtyminen ei ole enää asia, josta nettisukupolven keskuudessa ollaan ylpeitä. 70 prosenttia osallistujista sanoi mieluummin kehuskelevansa sillä, kuinka kauan heidän edellisestä alkoholijuomasta on kuin sillä, kuinka paljon joivat edellisellä kerralla.

Tämä on johtanut erilaisiin muutoksiin. Metron mukaan festivaaleilla millenniaalit ovat kiinnostuneempia ruokatarjonnasta kuin anniskelusta ja sen sijaan, että ensitreffeillä mentäisiin yksille tai kaksille, odotetaan ensitreffien nykyisin pohjautuvatn kokemuksiin – yksi neljästä osallistujasta valitsi trefeiksi mieluummin vaelluksen kuin illallisen.

Loiventaminenkaan ei houkuta nettisukupolvea. He mieluummin nauttivat smoothien kuin toisen alkoholijuoman bileiden tai festivaalien jälkeisenä päivänä.

Metron mukaan tutkijat uskovat alkoholin juomiseen liittyvän kiinnostuksen laskemisen johtuvan kahdesta seikasta. Ensimmäinen on se, että nettisukupolvelle merkitsee enemmän elää hetkessä ja luoda muistoja, joten he eivät ole niin innokkaita juomaan mitään, mikä voi vaikuttaa siihen.

Tämä näkyy siinä, että nettisukupolvi ei koe tarpeelliseksi ikuistaa joka hetkeä esimerkiksi someen: 84 prosenttia millenniaaleista mielummin elää hetkessä kuin jakaa kokemuksen sosiaalisessa mediassa ja kaksi viidestä sammuttaa puhelimensa festivaaleilla.

Toinen seikka on se, että millenniaalit kokevat kasvavissa määrin pystyvänsä puhumaan tunteistaan sen sijaan, että turvautuisivat liialliseen juomiseen. Metron mukaan he ovat myös todennäköisemmin kiinnostuneita terveydestä ja hyvinvoinnista ja tietoisempia siitä, mitä alas suustaan laittavat kuin aiemmat sukupolvet.

Tiivistetysti siis nettisukupolvi, 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälin välillä syntynyt ikäluokka, ei ole yhtä innostunut alkoholista enää ja shottien kumoamista aina mahdollisuuden tullen ei pidetä enää coolina.

Lähde: Metro