Muistamalla nämä neljä helppoa tapaa auttavat varmistamaan, etteivät rahasi mene hukkaan.

Netti on pullollaan sivustoja, joista voi ostaa aina vain ihanampia vaatteita. Monen mielestä vaatteiden nettishoppailu onkin hauskaa puuhaa, mutta aina ostosten kanssa ei onnistu.

Jotta saisit todennäköisemmin rahoillesi vastinetta, on alla neljä muistisääntöä, jotka auttavat sinua shoppailemaan vaatteita netistä onnistuneesti.

Tarkista aina koko-opas

Vaatteiden koot ja mitat vaihtelevat, joten vaikka olisit yhden merkin kohdalla kokoa XY, saatat olla toisen merkin kohdalla kokoa XZ. Mitoilla on väliä, joten siksi kannattaa aina tarkistaa koko-oppaasta vaatteiden mitat, jotta tiedät paremmin mikä koko sinulle sopii. Monilla sivuilla löytyy jokaisen vaatteen kohdalta linkki koko-oppaaseen. Jos nettishoppailet usein, kannattaa myös laittaa omat mitat talteen paikkaan, josta löydät ne helposti ostoksia tehdessä.

Laita muistiin kokoja, joita käytät yleensä

Jos käytät usein samoja kauppoja (netissä tai käymällä itse myymälöissä), kannattaa merkitä muistiin kokoja, joita yleensä käytät, ja kuten omien mittojenkin kohdalla, pitää myös nämä yleisesti käyttämäsi koot tallessa. Näin bongattuasi sinua miellyttävän vaatteen joltakin sivustolta, voit helposti varmistaa, mitä kokoa olet.

Lue aina asiakkaiden arvioita

Monilla sivustoilla on mahdollista lukea muiden arvioita ja kommentteja tuotteista. Vaatteita ostellessa niitä kannattaakin lukea, sillä muiden kommentit voivat kertoa, miten vaate istuu. Tietysti kaikkea lukemaansa ei kannata täysin uskoa, joten pidä mielesi avoinna, mutta jos monet ovat kertoneet, että sievä hame on hieman piukempaa sorttia, ota neuvoista vaarin ja valitse kokoa isompi.

Tarkista käytäntö palautuksen suhteen ennen ostosten maksamista

Jotta rahasi eivät mene hukkaan, tarkista aina palautusoikeuden kesto ja muut käytännöt. Näin vältyt esimerkiksi siltä, että olit muisellut palautusoikeuden olevan tietty määrä päiviä, kun se todellisuudessa oli vähemmän etkä voikaan enää palauttaa ostostasi.

Nettishoppailu on sen verran hauskaa puuhaa, että siihen voi jäädä myös koukkuun. Olemmekin aiemmin julkaisseet artikkelin merkeistä, joista tiedät olevasi koukussa shoppailuun netissä – lue lisää täällä.

Lähde: Pure Wow