Yhdessä ulkomaille muuttaminen voi olla parille seikkailu, joka vain vahvistaa suhdetta entisestään.

Ulkomaille muuttaminen voi olla iso askel parisuhteessa tai avioliitossa, mutta Huffington Postin sivuille kirjoittavan Sara Hararin mukaan se on silti kannattavaa. Harari muutti itse New Yorkista Pekingiin miehensä kanssa ilman mitään sen suurempaa syytä.

Harari listasi kokemustensa perusteella neljä syytä, miksi kumppanin kanssa kannattaa harkita muuttoa ulkomaille.

1. Uusia matkakohteita helposti saavutettavissa

Ulkomaille muuttaessa – ja etenkin kauemmas lähtömaasta – avautuu uusi valikoima matkakohteita, jotka ovat helpommin saavutettavissa kuin aiemmin. Enää ei tarvitse välttämättä maksaa maltaita lennoista kiinnostaviin kohteisiin, kun ne ovat lähempänä.

2. Läheisiä osaa arvostaa eri tavalla

Vaikka alkuun voi tuntua pelottavalta ajatus siitä, että ei ole enää esimerkiksi automatkan päässä läheisistään, voi etäisyys saada parin tulemaan läheisemmäksi toistensa perheiden ja ystävien kanssa ja saa arvostamaan heitä enemmän. Yhteydenpitokin voi muuttua ja kun lopulta voi nähdä kasvotusten, on siitä eri tavoin innoissaan kuin aiemmin.

3. Yhteinen kieli

Ulkomaille muuttaessa voi saada mahdollisuuden oppia yhdessä uutta kieltä, jos maassa puhutaan jotain muuta kuin esimerkiksi englantia. Voi olla myös melko intiimiä palata takaisin kotimaahan ja puhua muiden kuullen omaksi huvikseen kieltä, jota muut eivät ymmärrä.

4. Uudet uramahdollisuudet

Monille muutto ulkomaille voi aiheuttaa pelkoa omaa uraa ajatellen, mutta uusi maa voi tarjota jopa paremmat työmahdollisuudet kuin kotimaa.

Lähde: Huffington Post