Neljä myyttiä raskaaksi tulemisesta – tiesitkö näitä?

Monet naiset saattavat edelleen uskoa tiettyihin myytteihin raskaaksi tulemisesta.

Fertility & Sterility -lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan monilla naisilla on valtavasti vääriä käsityksiä omasta hedelmällisyydestään. Lukio- ja ammattikouluikäisenä väärät tiedot vain voivat tuntua nololta, mutta niihin uskominen aikuisiällä voi vaikuttaa omiin mahdollisuuksiin tulla raskaaksi.

Tutkimuksessa listattiin yleisimpiä raskausmyyttejä ja faktat niiden taustalta. Alla niistä neljä:

Myytti 1: Oudot kuukautiset eivät vaikuta raskaaksi tulemiseen

Jos kuukautisesi ovat epäsäännölliset ja täysin ennustamattomat, se voi vaikuttaa siihen, kuinka kauan raskaaksi tuleminen kestää. Tutkimusta tehneen Yalen lääketieteellisen synnytystieteen, gynekologian ja lisääntymistieteen dosentti Lubna Palin mukaan raskaaksi tulemisen todennäköisyys laskee, jos kuukautiset ovat vain muutaman kerran vuodessa. Ja jos kierron kesto vaihtelee kuukausittain, on silloin hankalampi löytää ovulaation tarkka ajankohta.

Myytti 2: Ikääntymisellä ei ole suurta vaikutusta hedelmällisyyteen

Viidesosa naisista ei tiedä ikääntymisen vaikutuksista hedelmällisyyteen. Vaikka monet naiset tulevat raskaaksi nykyisin vanhempina, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että 35 ikävuoden jälkeen olisi helppoa tulla raskaaksi. Palin mukaan 36-37 vuoden tienoilla tapahtuu muutos naisen kyvyssä lisääntyä.

”Raskaaksi tuleminen kestää kauemmin, keskenmenon riski on suurempi ja on todennäköisempää, että lapsella on geneettisiä poikkeavuuksia, kuten Downin syndrooma”, hän kertoo.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki naiset seuraavat samaa kehityskaarta ja raskaaksi tulemiseen vaikuttavat monet tekijät.

Myytti 3: Tietyt seksiasennot parantavat mahdollisuuksia tulla raskaaksi

Painovoimalla ei ole mitään tekemistä raskaaksi tulemisessa, mutta yli kolmasosa naisista ajattelee tiettyjen asentojen toimivan paremmin kuin muiden. Vaikka tämä onkin ihan puppua, Palin mukaan myyttiin uskomisesta ei ole haittaa, koska se ei negatiivisesti vaikuta mahdollisuuksiin tulla raskaaksi.

Myytti 4: Yrittäessä tulla raskaaksi pitäisi odottaa ovulaation alkua tai harrastaa seksiä juuri, kun ovuloi

Vain 10 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista tiesi, että seksiä pitäisi harrastaa ennen ovulaatiota tullakseen raskaaksi. Palin mukaan kotona tehtävät ovulaatiotestit, jotka kertovat, milloin ovulaatiota edeltävä hormoniaalto iskee, kertovat ovulaation olevan 24-48 tunnin päässä. Silloin kannattaa ruveta harrastamaan seksiä piakoin, sillä siittiöt voivat elää naisen kehossa ja hedelmöittää munasolun 3-5 päivään seksin harrastamisen jälkeenkin. Pal kertookin, että jos odottaa ovulaation alkamista, menee ”hyvä sauma” ohitse.

Lähde: Women’s Health


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.