”Neitsytsynnytykset” yleistymässä? Neitsyet maksavat tuhansia koeputkihedelmöityksestä

Naiset, jotka eivät ole koskaan harrastaneet seksiä, haluavat äidiksi koeputkihedelmöityksen avulla ja säästävät seksin myöhemmäksi erityistä kumppania varten.

Useat nuoret brittinaiset ovat synnyttäneet neitseellisesti koeputkihedelmöityksen ansiosta. Telegraphin mukaan neljä suurta brittiläistä lapsettomuusklinikkaa ovat kertoneet auttaneensa tällaisissa tapauksissa ja arvoivat ”neitsytsynnytyksiä” olleen ainakin 25 viiden vuoden aikana.

Noin 6 700 euroa maksavia lapsettomuushoitoja tarjoavat lääkärit ovat kertoneet sinkkunaisten päätyvän ratkaisuun, koska ovat halunneet lapsen, mutta ovat halunneet säästää seksin erityiseen parisuhteeseen. Osa lääkäreistä taas kertoi suuren osan tapauksista koskeneen naisia, jotka pelkäävät seksiä.

”Kohtaamieni sinkkunaisten määrä on tuplaantunut viime vuosikymmenen aikana ja potilaistani ainakin kymmenen prosenttia on nyt sinkkunaisia”, Care Fertility-klinikan Nottinghamin toimipisteen ylilääkäri Maha Ragunath kommentoi.

”Monet heistä ovat nuoria, alle 30-vuotiaita. Osa heistä opiskelee tai on tavallisessa työssä ja usein asuu vanhempiensa kanssa sen sijaan, että he olisivat uranaisia, jotka ovat keskittyneet liika työhönsä”, hän taustoitti.

”Kun kysyn sinkkunaisilta, miksi he tulevat hoitoihin, usein vastaus on, että he ovat valmiita saamaan lapsen eivätkä halua löytää oikean kumppanin löytämistä”, Ragunath sanoi.

”Pieni prosentti ei ole koskaan ollut parisuhteessa eikä ole koskaan harrastanut seksiä”, hän lisäsi.

Kolmen edellisen vuoden aikana Ragunath on tarjonnut onnistuneita hoitoja luovutetuilla siittiöillä kolmelle neitsyelle. Ylilääkärin mukaan yksi heistä on sairaanhoitaja, yksi asuu kotona vanhempiensa kanssa ja kolmas tarvitsi useamman hoitokerran.

”He ovat todella onnellisia menemään eteenpäin omillaan eivätkä murehdi vaikutuksista, joita sillä voi olla lapselle tai miten he jatkaisivat uuteen suhteeseen”, Ragunath kertoi.

Ylempi lapsettomuusneuvoja ja tutkija Tracey Sainsbury Lontoon Women’s Clinic -klinikalta sanoi tavanneensa vuodessa noin kaksi neitsyttä naista, jotka ovat sinkkuja, heteroja ja haluavat lapsen.

”Osa ei ole koskaan ollut parisuhteessa, osa on ollut, mutta ei ole koskaan harrastanut seksiä, osa on sinkkuja lesboja ja toisilla voi olla psykologisia tai terveydellisiä syitä, miksi he eivät ole koskaan olleet yhdynnässä”, Sainsbury totesi.

”Osa haluaa säästää yhdynnän erityiseen parisuhteeseen. He kokevat, etteivät ole löytäneet oikeaa kumppania seksiin, mutta tietävät haluavansa nyt lapsen”, hän jatkoi.

”Jos he eivät ole löytäneet sitä suhdetta siihen mennessä, kun haluavat lapsen, en näe lapsettomuushoitoja ongelmana”, Sainsbury lisäsi.

Uskonnolliset ryhmät ovat tulistuneet ”neitsytsynnytyksistä”, koska heidän mukaansa se horjuttaa lastenkasvattamisen tärkeyttä vakaissa avioliitoissa. Psykoterapeutit taas ovat pohtineet, voivatko lapset kärsiä vahinkoa siitä, että äiti ei ole koskaan ollut parisuhteessa.

”Mitä lapsi merkitsee näille naisille? Nallekarhua, joka vain valitaan hyllyltä”, Comment on Reproductive Ethics -ryhmään kuuluva Josephine Quintavalle ihmetteli.

”Luonnon viesti on, että mies ja nainen hankkivat lapsen ja olen suruissani, että olemme valmiita vääristelemään istä. Isän vähentynyt rooli ei ole toivottua lapselle. Kun tälle tielle lähdetään, missä on päätepiste”, Quintavalle sanoi.

Mitä mieltä sinä olet siitä, että seksiä harrastamattomat naiset hankkivat lapsia koeputkihedelmöityksen avulla? Kommentoi alle!

Lähde: Telegraph


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.