Itsetyydytyksellä ei havaittu samanlaista vaikutusta.

Säännöllinen tyydyttävän seksin harrastaminen voi tehdä hyvää sydämelle. Georgian osavaltionyliopiston tutkimuksen mukaan seksin aikana saatu orgasmi laski tutkimukseen osallistuneiden verenpainetta jopa 13 prosentilla seuraavana päivänä, kertoo The Sun.

Tutkimukseen osallistuneet käyttivät sydänmonitoria seksin aikana, millä seurattiin suoritusta sekä kulutettuja kaloreita. Osallistujilta myös kysyttiin orgasmien intensiivisyydestä, arvioiden se 66 ja 106 väliltä; keskimääräinen tulos oli 87.

Sexual Medicine -journalissa julkaistuun tutkimukseen osallistuneiden systolinen verenpaine (yläpaine) oli kokeiden alussa keskimäärin 115mmHg ja seksin jälkeen se laski jopa 17mmHg. Osallistujien seksiaktit keskivät 13 minuuttia ja he kuluttivat sen aikana 190 kaloria (kcal).

Muutos verenpaineessa oli The Sunin mukaan samankaltainen kuin nesteenpoistolääkitystä käytettäessä.

”Mitä nautinnollisempi orgasmi, sitä alhaisemmat lukevat olivat yhdyntää seuraavana päivänä”, tutkijat totesivat.

Tutkijat uskovat, että seksin vaikutus verenpaineeseen johtuu oksitosiinista, hormonista, jota erittyy muun muassa seksuaalisen mielihyvän ja erilaisten hellyydenosoitusten yhteydessä. Tutkijat huomauttivatkin, että itsetyydytyksellä ei ollut samanalaista vaikutusta verenpaineeseen.

Sydänliiton hyvinvoinnin ja sydänterveyden verkkopalvelu Sydän.fi kertoo, että verenpaine on ihanteellinen, kun yläpaine on <120mmHG ja alapaine <80mmHg. Normaalilla tasolla ollaan, kun yläpaine on 120-129mmHG ja/tai alapaine on 80-84mmHg.

Lähde: The Sun, Sydän.fi