Moni sinkku on saattanut parahtaa läheisilleen, miten deittailu on niin kuluttavaa ja kumppanin löytäminen ei tahdo onnistua.

Epäonnekkaan deittailun taustalla saattaakin olla yleisiä asioita, joita naiset toistuvasti tekevät treffeillä, ja näin he tietämättään onnistuvat saamaan deittiseuran kiinnostuksen välittömästi katoamaan. Näin ainakin väittää etikettiasiantuntija Myka Meier.

Modern Etiquette Made Easy -teoksen kirjoittanut asiantuntija listasi The Sunille kahdeksan erittäin yleistä treffimokaa, joita kannattaisi välttää, ja suomensimme ne alle.

Kysyt heti, mitä hän tekee työkseen

Meierin mukaan tällainen kysymys keskustelun avauksena voi vaikuttaa opportunistiselta ja olla siksi iso ’turnoff’. Se voi vaikuttaa jopa siltä, että kysyisit häneltä, miten menestynyt hän on tai kuinka paljon hän tienaa rahaa.

Meier huomauttaa, että on muitakin tapoja rikkoa jää ja on tahdikkaampia kysymyksiä, jotka kertovat millainen toinen ihminen. Todennäköisesti työnteko tulee esiin jossain vaiheessa muutenkin.

”Yksi menestyneimmistä miesasiakkaistani kerran kertoi, että jos nainen kysyy ensitreffeillä tätä häneltä, on se automaattisesti varoitusmerkki. Jos ensimmäisenä haluaa tietää, kuinka paljon hän tienaa tai kuinka menestynyt on, ei se ole hänelle se oikea ihminen”, Meier sanoo.

Kysyt ensimmäisen keskustelun aikana liikaa henkilökohtaisia asioita

Tällaisia kysymyksiä ovat muun muassa se, haluaako hän lapsia tai haluaako hän mennä naimisiin. Jos treffiseuralainen valitsee ensitreffeillä tai ensimmäisessä keskustelussa kertoa erittäin henkilökohtaisia tai intiimejä asioita itsestään, se on hänen valintansa.

Meierin mukaan jos taas laitat hänet kertomaan tällaisia asioita ja kysyt henkilökohtaisia asioita ensimmäisen puhelun, treffien tai tapaamisen aikana, voi se vaikuttaa liian utelevalta, aggressiiviselta tai yli-innokkaalta. Keskity sen sijaan varmistamaan, kohtaavaatko kemianne ja synkkaako teillä.

Tilaat kalleimman asian ruokalistalta

Jos joku vie sinut treffeille ja on selvää, että hän maksaa laskun, ei Meierin mukaan mikään ole niin tyly kuin tilata ruokalistan kallein annos ja/tai juoma. Se voi antaa sinusta kuvan, että käytät hyväksesi seuralaistasi ja hänen anteliaisuuttaan.

Vilkuilet muita

Meier kertoo, että jos treffeillä vilkuilet jatkuvasti muita varavaihtoehdon toivossa, on se varma tapa saada treffit loppumaan liian aikaisin. Tämä on kolaus seuralaisesi egolle ja saa hänet tuntemaan olevansa huonompi kuin muut, minkä lisäksi näin toimimalla viestit hänelle kiinnostuksen ja uskollisuuden puutteesta.

Kerrot, että etsit hänestä tietoja netistä

Nykyisin on yleistä nettideittailla tai etsiä tietoa toisesta ihmisestä ennen tapaamista. Meier kuitenkin huomauttaa, että se voi olla turnoff seuralaisellesi, jos kerrot googlailleesi häntä tai paljastat, että lähipiirisi stalkkasi häntä ennen kuin tapasitte.

”Se voi helposti tuntua yksityisyyden rikkomiselta ja voi olla luotaantyöntävää saada kuulla, että toinen tietää jo asioita, joita ei ole itse saanut kertoa”, Meier sanoo.

Puhut ex-kumppanistasi

Olitpa päässyt aiemmasta suhteestasi yli tai et, ei vanhojen suhteiden pitäisi tunkeutua mahdollisen uuden suhteen alueelle. Meierin mukaan jos seuralaisesi ei aiheesta erikseen kysy mitään, älä ota exääsi esiin – hyvässä tai pahassa – sillä se voi kertoa seuralaisellesi, ettet ole päässyt hänestä yli tai olet katkera, mitkä voivat välittömästi saada seuralaisen kiinnostuksen sinua kohtaan hiipumaan.

Puhut liikaa itsestäsi

Meier toteaa, ettei mikään ole niin tylsää kuin yksipuolinen keskustelu. Jos puhut vain itsestäsi koko treffien ajan (tai valtaosan), osoittaa se kiinnostuksen puutetta toista kohtaan.

”Et vaikuta pelkästään itsekeskeiseltä, mutta lisäksi jos et kysy kysymyksiä tai halua tutustua toiseen osapuoleen, osoittaa se tarkkaavaisuuden, itsetajunnan ja sosiaalisten taitojen puutetta”, Meier sanoo.

Olet myöhässä ilman hyvää syytä tai ilmoittamatta etukäteen

’Muodikkaasti myöhässä’ oleminen ei ole Meierin mukaan muodikasta, kun on kyse treffeistä. Sen sijaan myöhässä oleminen osoittaa, ettet kunnioita toisen aikaa ja se mielletään töykeäksi teoksi.

Jos olet myöhässä tai tiedät myöhästyväsi, ilmoita siitä seuralaisellesi.

”Mikään ei ole niin kamalaa kuin odottaa pöydässä tai baarissa ja saada 10 minuuttia sovitun tapaamisajan jälkeen viesti, jossa kerrotaan, että seuralainen myöhästyy vielä 15 minuutta”, Meier kertoo.

Lähde: The Sun