Kuukautiset ovat monelle tympeää aikaa.

Onneksi omaa oloaan voi helposti koittaa kohentaa, jotta ”se aika” kuusta menisi ohi paremmin. Asiantuntijat kertoivat parhaimmat vinkkinsä ja niksinsä kuukautisajan helpottamiseksi.

Kokeile joogaa

Kuntoilu on luultavasti viimeisenä mielessä kuukautisten koittaessa, mutta yksinkertaien jooga-asento, jalat seinää vasten, voi auttaa kramppien kanssa. Katso täältä opastava video.

Laita piste finneille

”Jos sinulla on lieviä finniongelmia ja iho rasvoittuu (viikkoa ennen kuukautisia), voi yksinkertaiset asiat, kuten vaihtainen geeli- tai vaahtopohjaiseen puhdistusaineeseen auttaa saamaan tilanteen hallintaan”, ihotautiläkääri Jennifer MacGregor vinkkaa ja suosittelee vaihtamaan myös kevyempään kosteusvoiteeseen.

Valitse naposteltavat fiksusti

Taistele turvotusta vastaan juomalla paljon vettä ja jättämällä väliin paljon natriumia sisältävät naposteltavat, ohjeistaa ravitsemusterapeutti Bonnie Taub-Dix. Hänen kehottaa myös syömään välipaloja, joissa on paljon B1- ja B2-vitamiineja kramppien helpottamiseksi. Taub-Dix mainitsee jogurtin myös yhdeksi vaihtoehdoksi, koska kalsium voi auttaa pahantuulisuuden poistamisessa.

Valitse oikeat lääkkeet

Lääkäri Mary Jane Minkinin mukaan tulehduskipulääkkeet ovat paras vaihtoehto. Ne estävät kehoa tuottamasta lisää prostaglandiineja, jotka voivat supistaa kohdun lihaksistoa aiheuttaen kramppeja.

”Avainasemassa on ottaa ne aikaisin, koska kun prostaglandiinit ovat paikalle, ne tekevät temppunsa”, Minkin kertoo.

Puhdista tahrat helposti

Jos kuukautisesi yllättävät, et joudu kuitenkaan heittämään menemään lempialkkareitasi. Uutta tahraa varten, laita alushousut kylmän tai haalean veden alle ja käytä käsi- tai kylpysaippuaa tahran poistamiseksi.

Lähde: Women’s Health