Nämä syötävät voivat auttaa pitämään ihosi hyvinvoivana talvella – 5 vinkkiä

Näistä syötävistä voi olla apua talvikuukausien kuivattamalle ihollesi.

Talvikuukaudet voivat olla todella ankarat iholle. Ihotautilääkäri Lisa Donofrion mukaan monet vain pahentavat tilannetta käyttämällä puhdistusaineita ja kasvovesiä, jotka eivät olisi todella tarpeen.

”Yleinen kierre on se, että ihmiset pesevät ihonsa puhdistusaineella saadakseen rasvaisuutta pois, minkä jälkeen he käyttävät kasvovettä, joka vie lisää luonnollisia öljyjä pois iholta, ja sitten heidän iho on niin kuiva, että heidän täytyy käyttää kosteusvoidetta”, Donofrio sanoi Preventionille.

”Mutta jos puhdistaisit ihosi jollakin, joka ei riisu siitä öljyjä, et tarvitsisi kosteusvoidetta”, hän jatkoi.

Nainen.comissa on aiemmin kerrottu erilaisia vinkkejä, miten voit ehkäistä ihoa kuivumasta talvella sekä miten hoitaa sitä, jos iho on jo kuivunut. Alla sen sijaan esitellään erilaisia syötäviä, joista voi myös olla apua kuivan ihon hoitoon tai kun yrittää estää ihoa kuivumasta.

Jos ihosi on kuiva, kokeile olisiko näistä syötävistä apua talven kuivattamalle iholle.

Maito ja hunaja

Donofrion mukaan maidon rasvat ja maitohapot ovat todella rauhoittavia ärtyneelle iholle, kun niitä käytetään paikallisesti. Yksi tapa on liottaa liinaa kulhollisessa kylmää maitoa ja laittaa se sitten ärtyneelle iholle tai kokeile sitä yhdistettynä vartalovoiteesen, jossa on maitoa ja hunajaa – Prevention antoi esimerkiksi Burt’s Beesin vartalovoiteen. Hunaja on luonnollinen kosteuttuja, mikä tarkoittaa sitä, että se kerää ja säilyttää kosteutta, mutta sen antibakteeriset ja antifungaaliset ominaisuudet auttavat taistelemaan ihon pinnalla eläviä pöpöjä vastaan.

Oliiviöljy

”Oliiviöljyä nauttivilla on vähemmän ikääntymisen merkkejä kuin heillä, jotka eivät nauti oliiviöljyä”, Donofrio kertoi.

Tämä johtuu siitä, että oliiviöljyssä on paljon polyfenoleja, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Preventionin mukaan oliiviöljyä voi löytää myös ainesosana kosteusvoiteista.

Vihreä tee

Donofrion mukaan vihreä tee suojaa kehoa UV-säteiltä sekä paikallisesti käytettynä että juomaksi tehtynä. Sitäkin voi löytää myös osana erilaisia tuotteita.

Kookosöljy

Kuten hunajassa, myös kookosöljyssä on antibakteerisia sekä antifungaalisia ominaisuuksia ja Donofrion mukaan myös antiviraalisia vaikutuksia. Kookosöljy on myös luonnostaan kosteuttava ja esimerkiksi siitä tehty prosessoimaton rasva voi olla hellä akneen taipuvaiselle iholle.

Soija

Donfrion mukaan käytettynä paikallisesti tai nautittuna, soija parantaa ihon elastisuutta ja estää kollageenia hajoamasta.

Jos taas haluat hoitaa ihoasi kuin Hollywood-tähti, voit tutustua Nicole Kidmanin ihonhoitorutiineihin aiemmin julkaistussa artikkelissa täällä.

Lähde: Prevention


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.