Nämä hieman erilaisemmat kohteet tarjoavat mielenkiintoista tekemistä niin lapsille kuin vanhemmille.

Suunnitteletko koko perheen voimin tehtävää kesälomamatkaa? Jos perinteiset aurinkorannat on jo nähty, nämä hieman erilaisemmat kohteet tarjoavat mielenkiintoista tekemistä niin lapsille kuin vanhemmille.

Harvinaisempien kohteiden etuihin kuuluu ehdottomasti myös suurilta turistimassoilta välttyminen.

1. Toscana, Italia

Val d’Elsa sijaitsee päiväretkietäisyydellä Firenzestä ja Sienasta. Toscanassa voit vaellella oliivipuiden lomassa ja joenvarsilla, sekä tehdä viehättäviä pyöräilyretkiä. Isommat lapset voivat osalistua ratsastustunneille. Herkkusuut rakastavat italialaisia jäätelöbaareja ja pizzerioita.

2. Provence, Ranska

Saint-Jeannetin keskiaikainen kylä on oiva tukikohta, mikäli haluaa pysytellä kauniilla rannikolla Rivieran viehättävien kylien tuntumassa, mutta välttää isoimmat turistimassat. Alueelta löytyy upeita, autenttisia ranskalaisia kulinaristisia elämyksiä. Ranta on ja muut vesiaktiviteetit ovat lyhyen etäisyyden päässä.

3. Tarn-et-Garonne, Ranska

Rauhallinen ympäristö tarjoaa ihanat olosuhteet ranskalaiselle perhelomalle. Paikallisilta hedelmätoreilta voi käydä hakemassa mehukkaat eväät ja nauttia samalla musiikista ja viihde-esityksistä. Päivät voi viettää pyöräillen ja piknikillä rentoutuen. Järven rannoilla voi kajakoida, hyppiä trampoliinilla, pelata rantalentopalloa ja tietysti uida. Alueelta löytyy myös puiden latvoihin rakennettu seikkailupuisto.

4. Granada, Espanja

Jopa kesän ollessa kuumimmillaan tämän kaupungin kaduilla on rauhallista kulkea. Lähistöllä sijaitsevissa vesiputouksissa on ihanaa käydä viilentymässä. Lapset nauttivat geokätköilystä ja maastopyöräilystä. Noin tunnin ajomatkan päässä levittäytyvät valkoiset hiekkarannat. Keskikesällä monissa pikkukylissä vietetään myös fiestoja, joissa riittää jännää seurattavaa koko perheelle.

5. Alentejo, Portugali

Alentejon alue on taattu kohde rantaelämää, mutta omaa rauhaa rakastavalle perheelle. Aljezurin kaupunki on hyvä tukikohta. Luonnonsuojelualueen tuntumassa on mahdollista bookata muun muassa aaseilla tehtäviä vaelluksia tai mennä tutustumaan käsityöläisten pajoihin. Vanhemmat lapset ja aikuiset voivat vuokrata surffilaudat ja osallistua surffitunneille.

Lähde: The Guardian