Näiden viiden asian on tutkimuksissa kerrottu vaikuttavan onnellisen avioliiton syntymiseen.

Onnellisen avioliiton salaisuuksia ovat muun muassa kumppanin tukeminen, hyvä kommunikointi ja tietysti rakkaus. On kuitenkin myös oudompiakin asioita, jotka tutkimusten mukaan vaikuttavat siihen, kuinka onnellinen avioliitosta voi tulla.

Listalle päätyneet outoudet voit lukea alta:

1. Isompi luuntiheys

632 aikuisen avulla tehty tutkimus löysi kytköksen paremman luuterveyden ja avioliiton laadun väliltä. Miehillä, jotka eivät koskaan sanoneet ”Tahdon”, erosivat tai jäivät leskeksi, oli merkittävästi alhaisempi luuntiheys. Tutkijat löysivät Your Tangon mukaan vain yhteyden näiden kahden asian väliltä, joten syytä sille ei tiedetä.

2. Viehättävä vaimo

450 vasta naimisiin mennyttä paria seurattiin neljän vuoden ajan. Tämän jälkeen heiltä kysyttiin, johtaako viehättävä vaimo tyytyväisyyteen avioliiton suhteen. Miehet sanoivat kyllä, naiset sanoivat ei.

3. Ei-niin-viehättävä mies

Your Tango kertoo toisen tutkimuksen selvittäneen, että naisten kannattaa mennä naimisiin vähemmän viehättävien miesten kanssa. Tutkijat uskovat sen johtuvan siitä, että rumempi mies kohtelisi viehättävämpää vaimoa paremmin, koska miehet arvostavat kauneutta suuresti.

4. Omat harrastukset

Naimisiin mentyä voi tuntua siltä, että haluaa tehdä kaiken yhdessä. Jos toinen ei kuitenkaan arvosta samoja harrastuksia, kannattaa harrastukset touhuta yksin. Tämän lisäksi yhdessä tutkimuksessa paljastui, että erikseen harrastuksiaan harrastavat pariskunnat ovat tyytyväisempiä avioliittoonsa.

5. Ei lapsia

Jos vanhemmilta kysytään, miten lapsi on vaikuttanut avioliittoon, he kertovat Your Tangon mukaan jälkikasvun vahvistaneen parin sidettä. Tuoreemman kyselyn mukaan kuitenkin nuoret, lapsettomat pariskunnat ovat onnellisempia.

Lähde: Your Tango