Jo veden juonti itsessään on tärkeää ja tuo sinulle paljon terveyshyötyjä. Lisää mukaan vielä sitruuna ja vesi ei pelkästään maistu paremmalta vaan tuo mukanaan vielä lisähyötyjä terveyttäsi ajatellen. Juo sitruunavettä päivittäin ja kehosi kiittää!


Päivittäisellä sitruunaveden juonnilla on tutkitusti monia terveys- ja myös ulkonäköhyötyjä. Mikset aloittaisi jo heti? Vaiva on pieni, tämä ei maksa juuri mitään ja hyödyt ovat todella monipuolisia! Sitruunaveden säännöllisellä juomisella on muun muassa seuraavia terveyshyötyjä.


 1. Suojaa sinua sydänsairaudelta
  Kohonnut verenpaine on yksi yleisimmistä sydänsairauksien aiheuttajista. Sitruunat sisältävät paljon C-vitamiinia, jolla on todettu olevan verenpainetta laskevia ominaisuuksia. Päivittäinen sitruunaveden juominen voi siis laske verenpainetta ja siten suojata sydäntäsi!

 2. Suojaa sinua aivohalvaukselta
  Sitruunavesi auttaa samasta syystä pienentämään myös halvauksen riskiä, sillä sitruunan sisältämä C-vitamiini on tässäkin olennaisessa osassa. Myös sitruunan sisältämä foolihappo ehkäisee aivohalvausta.

 3. Vähentää tulehdusta
  Pitkään jatkuneet krooniset tulehdustilat voivat aiheuttaa paljon muita vaivoja, kuten diabetesta, korkeaa verenpainetta ja syöpää. Päivittäinen sitruunaveden juonti auttaa tässäkin, sillä – yllätys yllätys – sitruunan sisältämä C-vitamiini auttaa myös tulehduksiin.

 4. Pitää vatsan kunnossa
  Vatsan ja ruuansulatuksen terveys on yhteydessä myös diabetekseen, sydänvaivoihin, unettomuuteen, masennukseen ja ahdistushäiriöön. Vatsan terveydestä huolehtiminen siis kannattaa! Tässäkin on avuksi sitruunan C-vitamiini, joten sitruunaveden juominen kannattaa pitää päivittäisenä tapana!

 5. Auttaa pudottamaan painoa
  Jo veden juominen pelkästään auttaa painonpudotuksessa, sillä juotuasi vettä et koe itseäsi yhtä nälkäiseksi ja syöt sen vuoksi usein vähemmän. Sitruuna vedessä auttaa usein lisäämään veden juomista, koska se tekee vedestä monen mielestä paremman makuista.

 6. Pitää immuunijärjestelmäsi kunnossa
  Sitruunan sisältämä C-vitamiini auttaa moneen asiaan, muun muassa myös immuunijärjestelmäsi tukemiseen. Saatat esimerkiksi välttyä kokonaan flunssalta tai voit lyhentää flunssan kestoa. C-vitamiini auttaa kehoasi taistelemaan myös valavampia tauteja vastaan.

 7. Raikastaa hengityksesi
  Sitruunan sisältämä happo lisää suusi syljen tuotantoa, mikä puolestaan vähentää pahanhajuista hengitystä aiheuttavia bakteereja. Sitruunavesi sopii siis myös hyvin, jos olet huolissasi hengityksestäsi.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Health Digest