Trendejä tulee ja menee, mutta nämä mekot ovat aina tyylikkäitä.

Vuodenajan ja trendien mukaan omat vaatemieltymykset voivat vaihdella, mutta tästä huolimatta jokaisen naisen vaatekaapissa kannattaisi olla tietyt mekkotyypit; näin olet valmis tilaisuuteen kuin tilaisuuteen sopivalla mekolla. Juhlamekosta työpaikalle sopivaan mekkoon, olet valmis kaikkeen, jos sinun vaatekaapissasi on tällaiset mekot.

Kotelomekko töihin

Vaikka työpaikallasi ei olisi pukukoodia, voi kotelomekko olla hyödyksi niin haastatteluihin kuin kokouksiin ja erilaisiin esitelmiin, joita työpaikalla voi joutua pitämään. Vaihtelua kotelomekkoon saat helposti takin, korujen ja kenkien avulla.

Maksimekko

Kun farkut eivät vain tule kyseeseen, on maksimekko täydellinen vaihtoehto. Siinä on mukava matkustaa, sitä voi käyttää kerrospukeutumisessa ja sitä voi käyttää vuoden ympäri.

Arkimekko

Arkimekko yllä et ole ylipukeutunut brunssille ystävien kanssa ja päivällisille ravintolassa se on hienostuneempi kuin farkut ja t-paita. Se ei ole mekko erityistilaisuuksia varten vaan hieman ylevämpi vaihtoehto arkivaatteisiisi.

Neulemekko

Kun päivät alkavat olla viileämpiä, on neulemekko silloin tarpeen. Siihen vain kaveriksi saappaat ja sukkahousut syksyllä tai enemmän kerrostusta, kun talvi koittaa.

Juhlamekko

Häitä, erityisiä tilaisuuksia ja muodollisia illallisia varten on tärkeää omata tilaisuuteen sopiva mekko. Silloin on kyse juhlavasta, täyspitkästä mekosta. Valitse väri tai kuviointi, joka sopii sinulle parhaiten ja mekko, jota voi käyttää monissa eri tilaisuuksissa tuoden vaihtelua asusteilla.

Hellemekko

Kesä ei tunnu kesältä ilman vuodenaikaan sopivaa mekkoa. Etsi kroppaasi imarteleva tai parhaita puoliasi korostava mekko.

Cocktail-mekko

Erityistilaisuuksiin, jotka eivät kuitenkaan vaadi juhlapukua, käy parhaiten cockatail-mekko, joka on juhlamekkoa lyhyempi. Valitse yksityiskohtia omaava mekko, joka toimii ympäri vuoden, jotta saat parhaiten rahoillesi vastinetta.

Pikkumusta

Pikkumusta pitäisi löytyä ehdottomasti jokaisen naisen vaatekaapista. Sen ilmettä voi aina nostaa tai alentaa asusteilla riippuen tilaisuudesta, jonne on menossa se yllään. Se toimii sekä juhlistaviin että synkempiinkin tilaisuuksiin.

Katso mekkoesimerkkejä täältä.

Lähde: Popsugar