Monet saattavat ajatella, että nämä asiat auttaisivat esimerkiksi tekemään krapulasta siedettävämmän, mutta näin ei kuitenkaan ole.

Krapulaan ja sen ehkäisyyn, yrityksiin lievittää sitä etukäteen tai siitä toipumiseen nopeammin liittyy monenlaisia myyttejä, joiden oletetaan olevan totta. Monen myytin kohdalla totuus on kuitenkin toinen; Pure Wow onkin nostanut esiin sellaisia myyttejä, jotka eivät pidä paikkaansa.

Alle on listattu kahdeksan krapulamyyttiä, jotka eivät ole totta.

1. Myytti: Oluen perään väkeviä ja seuraavana päivänä tuntuu pahalta

Sillä ei ole väliä, missä järjestyksessä alkoholijuomia juot. Pure Wow’n mukaan sen sijaan merkitystä on sillä, millä tahdilla ja kuinka kohtuudella nautit juomasi.

2. Myytti: Pysyttele vodkassa ja selviät vähemmällä

Vaikka kirkkaiden, kuten vodkan, juominen ei estä krapulaa, voi se vaikuttaa vähentää krapulan voimakkuutta. Tummissa viinoissa, kuten viskissä, on enemmän kongeneereja, jotka tekevät olosi enemmän ikäväksi. Olemme aiemmin julkaisseet videoartikkelin alkoholijuomista, jotka aiheuttavat todennäköisemmin pahan krapulan ja voit lukea lisää aiheesta täällä.

3. Myytti: Nappaa särkylääke ennen kuin menet unille

Pure Wow’n mukaan särkylääkkeet (etenkin parasetamolipohjaiset) voivat aiheuttaa vahinkoa jo valmiiksi rasitetulle maksallesi, kun niitä ottaa alkoholia nautittuaan. Siksi olisikin parempi odottaa ja herättyä vasta ottaa särkylääke, kuten jokin ibuprofeiinia sisältävä.

4. Myytti: Loiventava auttaa

Loiventavat on parempi unohtaa. Vaikka bloody maryn juominen aamupalalla voi tuntua auttavan alkuun, se vain kuivattaa sinua lisää ja pahentaa oireita päivän kuluessa.

5. Myytti: Voit nukkua krapulan pois

Parempi idea olisi kuitenkin kevyt liikunta, kuten kävely omassa naapurustossa. Pure Wow’n mukaan liikkeelle lähteminen voi auttaa selviämään nopeammin.

6. Myytti: Kulauta alas lasillinen vettä jokaisen drinkin jälkeen

Vaikka juomalla enemmän vettä voi auttaa hidastamaan ja vähentämään alkoholin juomista ylipäänsä, ei se kuitenkaan ole ihmelääke, joksi monet sitä kuvittelevat.

7. Myytti: Tuhti aamupala helpottaa oloa

Pure Wow’n mukaan aamulla on parempi idea syödä jotain, mikä on helppo sulattaa. Maksalla on kiire polttaa nauttimaasi alkoholia, joten se ei ole yhtä tehokkaana muissa tehtävissä, kuten verensokerin tasojen säätelyssä.

8. Myytti: Leivän syöminen ennen juomista auttaa

Ruoka ylipäänsä hidastaa alkoholin imeytymistä, mutta leipä ei ole kuitenkaan muita parempi. Sen sijaan rasvaiset syötävät, kuten hampurilaiset, ovat tehokkaampia hidastamisessa, jos syöt sellaisen ennen kuin korkkaat juomasi.

Voit lukea lisää krapulamyyttejä, jotka eivät pidä paikkaansa, täällä.

Lähde: Pure Wow