Video: Tällaisilla alkoholijuomilla aiheutat itsellesi todennäköisemmin pahan krapulan

Videolla käydään myös läpi syitä krapulaan.

Todennäköisesti kukaan ei pidä siitä, että hauskan yöelämässä vietetyn illan jälkeen aamulla herää kauheassa krapulassa, mutta toisinaan siltä ei onnistu välttymään. Tietyillä juomavalinnoilla voit kuitenkin koettaa tehdä seuraavasta aamusta helpomman.

Brit Labin julkaisemalla videolla Michael Mosley kertoo tummien alkoholijuomien, kuten punaviinin ja viskin voivan aiheuttaa pahempaa krapulaa kuin kirkkaat juomat.

”Yksi selitys sille on se, että niissä on kongeneereiksi kutsuttua luonnollista kemikaalia, joka ärsyttää verisuonia ja aivokudosta”, Mosley selittää videolla.

Tietyissä viskeissä voi olla jopa 37 kertaa enemmän kongeneereja kuin esimerkiksi vodkassa.

”Vodka voi siis olla parempi vaihtoehto, mutta tietysti sekin vaikuttaa, kuinka paljon juot alkoholia”, Mosley toteaa.

Mosleyn mukaan ei ole täysin selvillä, mikä aiheuttaa krapulaa, mutta siihen on monia vaikuttavia tekijöitä.

”Alkoholi esimerkiksi vähentää vasopressiini-nimisen hormonin eritystä, mikä saa sinut käymään enemmän vessassa ja kuivattaa kehoasi”, Mosley kertoo.

Tämän lisäksi maksa tuottaa asetaldehydiä, joka on alkoholin aineenvaihduntatuote ja se voi aiheuttaa huonovointisuutta ja päänsärkyä. Alkoholi vapauttaa myös sytokiineja, jotka myötävaikuttavat pahoinvointiin, päänsärkyyn sekä lihassärkyyn.

Krapulan häätämiseen on suositeltu muun muassa erilaisia luonnontuotteita punaisesta ginsengistä artisokkaan, mutta Mosley toteaa videolla, etteivät ne ole kovin tehokkaita apukeinoja.

”Jos itse koen juoneeni liikaa alkoholia, juon muutaman lasin vettä ja otan särkylääkettä ennen nukkumaanmenoa ja varmistan, että syön aamulla hyvän aamupalan täydentäen sitä hieman C-vitamiinilla ja päättäen, etten juo enää ikinä”, Mosley tokaisee.

Voit katsoa videon kokonaisuudessaan jutun yltä.

Miten sinä häädät ja hoidat krapulaa? Kerro vinkkisi kommenteissa!

Lähde: Glamour, Brit Lab


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.