Hyvät parisuhteet syntyvät ja loppuvat sen mukaan, miten toista kohtelee päivittäin.

Asenne, riitojen käsittely ja se, mihin keskityt, ovat asioita, jotka lopulta vaikuttavat suuresti siihen, kestääkö suhteesi vai ei.

Alle on listattu viisi tapaa, jotka voivat pilata mahtavatkin parisuhteet.

1. Muiden ihmisten mielipiteillä on liikaa väliä

Jokainen tarvitsee ja haluaa eri asioita parisuhteiltaan. Älä tee, kuten muut tekevät ja ota mallia esimerkiksi ystäviesi suhteista. Keskity sen sijaan luomaan parisuhde kumppanisi kanssa niin, että se on teille kahdelle se paras mahdollinen.

2. Ego tulee tielle

Yksi isoimmista virheistä Your Tangon mukaan on se, että koettaa olla oikeassa riidellessä. Kun koetat vain osoittaa olevasi oikeassa ja saada toisen myöntämään sen, unohdat sen, mitä olitte oikeasti tekemässä – ratkaisemassa ongelmaa. Keskity egosi sijaan luomaan tila, jossa te molemmat voitte jakaa huolianne ja toimikaa tiiminä ratkaisun löytämiseksi, mikä sopii teille molemmille.

3. Menneisyys määrittelee liikaa

Aiempia suhteita ja kumppaneita ei pitäisi käyttää nykyisen suhteen mittareina. Aiemmat negatiiviset kokemukset eivät ole osoitus siitä, että kaikki suhteesi tulisivat epäonnistumaan. Virheistään voi oppia ja tehdä erilaisia valintoja. Älkää siis käyttäkö mennyttä elämäänne toisianne vastaan vaan keskittykää nykyhetkeen ja yhteiseen tulevaisuuteenne.

4. Kaunoista ei päästetä irti

Kaunat rakentavat näkymättämiä seiniä pariskunnan välille. Kun et päästä irti esimerkiksi menneestä riidasta, et voi emotionaalisesti olla kumppaniisi yhteydessä tai nauttia aidosta intiimiydestä, koska negatiiviset tuntemukset tulevat tielle. Vahvan parisuhteen luomisessa on Your Tangon mukaan tärkeää osata antaa anteeksi, unohtaa ja päästää irti kaunoista.

5. Koetat muuttaa häntä

Rakasta kumppaniasi sellaisena kuin hän on, älä koeta muuttaa tai ”korjata” häntä. Kun koetat muuttaa kumppaniasi, torjut hänet alitajuisesti ja kerrot hänelle, ettei hän ole tarpeeksi hyvä sinulle. Pyri luomaan parisuhde, joka on täynnä rakkautta, hyväksyntää ja tukea, joka innostuaa kumpaakin kasvamaan ja kehittymään.

Lähde: Your Tango