Esimiehet aina tarkkailevat sinua ja kiinnittävät huomiota tiettyihin asioihin.

Olitpa sitten toimitostyöntekijä, opettaja, putkimies tai mitä tahansa muuta, joudut vastaamaan esimiehellesi ja hän pitää sinua silmällä. Halusitpa tai et, pomosi huomaa aina tiettyjä asioista sinusta, kuten nämä:

1. Kuinka aikaisin tulet töihin

Erilaiset työkulttuurit vaativat erilaiset työajat, mutta jos tulet töihin joka päivä puolilta päivin, koituu siitä mitä todennäköisemmin ongelmia. Tai jos on sovittu, että työt alkaa tasan kello 8 ja tulet paikalle 15 yli, ei sekään näytä hyvältä pomon silmissä.

2. Kuinka myöhään lähdet kotiin

Pidä silmällä, mihin aikaan lähdet töistä. Poistutko ennen työkavereitasi? Heidän jälkeen? Vaihteleeko se? Pidä huolta, että et livistä kotiin aikaisin maanantaista perjantaihin.

3. Miten pukeudut

On aina tärkeää, miten pukeudut töihin. Toimenkuvasi tietysti vaikuttaa pukeutumiseen, mutta toiset työpaikat ovat rennompia pukeutumisen suhteen, kun taas toiset vaativat asiallisempaa linjaa. Tätä varten kannattaa pitää silmällä työkavereiden tapaa pukeutua ja ottaa siitä vinkkejä.

4. Miten käytät teknologiaa

Soitatko työpuheluita oikeasti vai käytätkö työaikaasi höpöttelyyn kavereiden kanssa? Malta pitää itsesi erossa Facebookista ja muista some-kanavista, jos työsi ei sitä vaadi ja keskitä teknologian käyttösi työhön liittyviin asioihin.

5. Miten puhut

Räväkkä ja rietas puhetapa ei sovi työpaikalle, mikä on melko selvä asia. Ongelmia voi koitua, jos jutut leviävät pomon korviin.

6. Miten sovit joukkoon

Miten tulet toimeen työkavereidesi kanssa? Sovitko joukkoon vai oletko enemmän omillasi? Jos olet uusi, voi viedä oman aikansa sopeutua joukkoon. Siksi kannattaa osallistua työpaikan tapahtumiin. Pomosikin varmasti haluaa nähdä, miten sovit muiden joukkoon.

7. Miten osaat käyttää aikasi hyödyksi

Ajankäyttökin on tärkeää. Saatko tehokkaasti työtehtävät hoidettua ja pysytkö työkavereiden vauhdissa mukana vai onko sinulla taipumusta touhuta töiden lomassa asioita, joita ei pitäisi? On aina tärkeää, että pitää aikatauluista kiinni ja osaa laittaa oikeat asiat etusijalle. Olethan töissä tekemässä juurikin töitä.

Lähde: Popsugar