Kärsitkö sinäkin paniikkikohtauksista?

Kaikki, joilla on joskus ollut paniikkikohtaus, tietävät kuinka kamalia hetkiä ne ovat. Hengitys tuntuu salpautuvan, sydän hakkaa rinnassa tuhatta ja sataa ja ahdistus vyöryy voimalla päälle.

Paniikkikohtauksista kärsivän voi lisäksi olla vaikea saada ansaitsemaansa ymmärrystä osakseen, sillä he, jotka eivät ole vaivasta koskaan kärsineet, eivät pysty ymmärtämään, kuinka tuskallisesta kokemuksesta on kyse.

Paniikkikohtaukseen auttavat onneksi lääkkeet ja mikä parasta: pystyt oppimaan säätelemään oloasi paremmin, ja pysymään paremmassa kontrollissa paniikkikohtauksen alkaessa.

Seuraavat 7 tekniikkaa auttavat paniikkikohtauksen selättämisessä, eivätkä ne ole lainkaan vaikeita oppia.

 1. Hengitä
  Tämä voi tuntua vähän liian simppeliltä, mutta hengittämiseen keskittyminen todella on yksi parhaista tavoista selättää paniikkikohtaus. Hengitä rauhassa sisään, siten että sisäänhengitys kestää 5–10 sekuntia. Pidätä rauhassa hengitystä, ennen kuin hengität suun kautta ulos.

 2. Joogaa
  Jooga opettaa meitä rauhoittamaan mieltämme ja kehoamme, ja tämä taito voi auttaa merkittävästi paniikkikohtauksen iskiessä.

 3. Rentouta lihakset
  On tärkeää, että pystyt paniikkikohtauksen iskiessä pitämään lihaksesi rentona. hyvin yksinkertaiset venyttelyharjoitukset auttavat tässä hyvin.

 4. Eliminoi stressi
  Helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos jokin henkilö tai tilanne aiheuttaa sinussa aina paniikkikohtauksen, eliminoi tämä asia elämästäsi pois. Jos tämä ei ole mahdollista, pidä kohtaamiset tai muu yhteydenpito minimissään.

 5. Syö oikein
  Oikea ruokavalio on hyvin tärkeässä roolissa paniikkikohtauksen iskiessä. On olemassa paljon tutkimustietoa siitä, että kun syöt oikeita vitamiineja ja mineraaleja tarpeeksi, pitää se aivosi paremmassa kunnossa ja voit kokonaisuudessaan paremmin.

 6. Keskity johonkin muuhun
  Pyri keskittymään paniikkikohtauksen iskiessä johonkin muuhun kuin itseesi, sillä se vain pahentaa oireita. Keskity johonkuhun toiseen henkilöön, tai rapsuta ja leiki lemmikkisi kanssa. Tee mitä tahansa, mikä vie huomiotasi pois itsestäsi ja olostasi.

 7. Ole positiivinen
  Ole itsellesi lempeä, armollinen ja kannustava. Kerro itsellesi, että kaikki on oikeasti hyvin, eikä sinulle ole mitään hätää. Sinusta tuntuu hetken ikävältä, mutta se menee pian ohi.

  Kokeile edellä mainittuja kohtia, kun paniikkikohtaus iskee! Muista, että kyseessä on vain ohimenevä hetki!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk / Kuva: Yuris Alhumaydy, Unsplash