Kannattaa tehdä nämä muutokset makuuhuoneessa, jos haluaa entistä läheisemmän parisuhteen.

Parisuhteeseen vaikuttaa tietysti sata erilaista asiaa, ja hyvin monelta pieneltäkin tuntuvalla asialla voi olla suuri merkitys siihen, onko parisuhde onnellinen, ja tuleeko se kestämään.

Kaikkiin asioihin ei välttämättä voi vaikutta yhtä helposti, ja voi olla, että itse ei edes aina tiedosta, että jokin elämän osa-alue tai jokin pieneltä tuntuva asia vaatisi muutosta.

Tämä on kuitenkin asia, johon voit vaikuttaa melko helposti: nukkuminen. Yhdessä nukkumiseen liittyy nimittäin useita asioita, jotka voivat osaltaan tehdä parisuhteesta paremman.

Kokeilkaa yhdessä seuraavia asioita!

  1. Nukkukaa alasti, sillä se lisää läheisyyttä ja onnellisuutta parisuhteessa.
  2. Jos pystytte, nukkukaa lähempänä toisianne. Senkin on todettu lisäävän tyytyväisyyttä parisuhteessa.
  3. Nukkukaa siten, että jotkin kehonne osat koskevat toisiinsa. Sen on todettu myös lisäävän merkittävästi onnellisuutta suhteessa.
  4. Nukkukaa tarpeeksi! Liian vähäinen unimäärä lisää henkistä ja fyysistä’ huonovointisuutta ja voi siten tuoda kitkaa myös parisuhteeseen.
  5. Jos nukut mieluummin asennossa, jossa spoonailu ei onnistu, älkää ottako siitä paineita! Nukkukaa niissä asennoissa, missä nukkuminen on helpointa. Pitäkää kuitenkin huoli siitä, että nukutte lähekkäin ja koskette toisiinne.
  6. Jos yhdessä nukkuminen on teille haasteellista ja se häiritsee untanne, on myös ihan ok mennä nukkumaan eri aikaan, tai jopa nukkua eri sängyissä, jos unen laatunne muuten kärsii. Jos nukutte kunnolla, olette paremmalla tuulella ja vastaanottavaisempia päivisin, mikä vaikuttaa suhteeseenne positiivisesti.

Miten te nukutte yhdessä? Kerro kommenteissa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Your Tango