Jotta vaatteiden pyykkääminen ei aiheuta niin paljon stressiä, kannattaa osa vaatteista ostaa eri koossa.

Varsinkin jos kuulut kahden eri koon välimaastoon, on toisinaan hyvä idea ostaa osa vaatteista hieman isompana ja osa hieman pienempänä. Syy tähän on pyykkääminen; vaatteet kun voivat kutistua tai löystyä pesussa.

Mitä sitten kannattaa ostaa isompana ja mitä pienempänä? Alla on muutama vinkki.

Harkitse näiden ostamista hieman isommassa koossa:

1. T-paidat: Monet laadukkaat t-paidat on tehty puuvillasta, joten pesussa on kutistumisen riski – jopa 20 prosenttia. Jos valitset hieman isomman koon, ei sinun tarvitse niin murehtia, mitä paidalle tapahtuu pesukoneessa.

2. Kauluspaidat: Nämä paidat eivät kutistu niin paljon, mutta ajan myötä kuitenkin noin 3 prosentin verran. Haaste on siinä, ettei koskaan tiedä, mistä kohdin vaate kutistuu – hihoista, kauluksesta vaiko sittenkin hartioilta.

3. Villapaidat: Kuidut vetäytyvät kokoon pesussa, joten hieman väljempi malli voi olla parempi. Ja sellaisena villapaidat ovat usein mukavampiakin.

4. Sukat: Sukatkin ovat usein puuvillaa, joten nekin voivat kärsiä pesussa.

5. Kesämekot: On surullista, kun on löytänyt ihanan kesämekon ja sitten pesun jälkeen sen helma on lyhentynyt. Valitse hieman isompi tai tyydy pesemään mekko käsin.

Nämä taas kannattaa valita hieman pienempinä ja tiukkoina:

1. Denimfarkut: Saatat haukkoa henkeäsi sovituskopissa, mutta se voi olla hyvä asia. Käytössä ne löystyvät, joten istuva pari on hyvä valinta.

2. Joogahousut: Jos housujen materiaalisekoitteessa on edes 5 prosenttia Spandexia (elastaania), joogahousut käyttäytyvät kuin farkut ja venyvät, mitä kauemmin pidät niitä jalassa.

3. Polyesterisekoiteiset neuleet: Valitse tällainen paita tiukkana, jotta se ei väljähdy lörpöttäväksi sotkuksi päivän aikana.

4. Sukkahousut: 1-2 pesun jälkeen sukkahousut alkavat muuttaa olemustaan polvien ja nilkkojen kohdalla.

Lähde: Pure Wow