Jos haluat pitää omasta hyvinvoinnista huolta, vältä näitä haitallisia tapoja.

Se, mitä ja miten syömme ei vaikuta vain painoomme ja energiatasoomme, vaan syömistapamme vaikuttavat voimakkaasti myös henkiseen hyvinvointiimme ja mielenterveyteemme.

Tutkimuksissa on havaittu yhteys muun muassa prosessoitujen elintarvikkeiden ja masennuksen sekä huonon ruokavalion ja nuorten mielenterveyshäiriöiden välillä.

Jos siis haluat panostaa omaan henkiseen hyvinvointiisi, vältä näitä seuraavia ruokia ja syömiseen liittyviä tapoja.

 1. Liikaa sokeria
  Monissa tutkimuksissa on selvinnyt, että sokerilla on selkeä yhteys huonoon mielialaan ja masennukseen. Jos ruokavaliosi siis sisältää paljon sokeria, voi se olla syy henkiseen huonovointisuuteen.

 2. Länsimainen ruokavalio
  Ikävä kyllä länsimaissa tyypillinen ruokavalio, joka koostuu usein suuressa määrin tyydyttyneestä rasvasta ja prosessoidusta ruoasta, voi kasvattaa masentumisen riskiä.

 3. Liika syömisen tarkkailu
  Moni alkaa painoa pudottaessaan laskea syömiään kaloreita tai listaamaan kaikki syömänsä ruoat ruokapäiväkirjaan. Vaikka tämä saattaa alussa ollakin tehokasta, ei tällaista tarkkailua kannata tehdä liian pitkään, sillä se voi olla henkiselle hyvinvoinnille haitallista.

 4. Liian vähän tulehdusta ehkäiseviä ruokia
  Tutkimusten mukaan kehon tulehdustila voi myös olla asia, joka lisää masennusta. Oikeanlainen ruokavalio voi olla merkittävässä roolissa vähentämässä tulehdusta, joten kannattaakin valita lautaselle ruokia, jotka vähentävät tulehdusta, kuten vaikkapa kasviksia, hedelmiä ja kalaa.

  Kokeile edellä mainittuja neuvoja, jos haluat voida paremmin!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: The Healthy