Nämä 5 tapaa voivat paljastaa, ettei mies ole täysin sujut aiemman parisuhteen päättymisen kanssa.

Jos sinusta tuntuu, ettei poikaystäväsi ehkä olekaan täysin päässyt yli aiemmasta suhteestaan, on epäilyksellesi luultavasti useita syitä; kenties olet huomannut hänen katselevan kaihoisasti hänen Instagram-sivuaan, nuuhkivan hänen haltuunsa jäänyttä ex-rakkaan paitaa tai kenties hän on kutsunut sinua exänsä nimellä.

Aina merkit ex-rakkaan kaipuusta eivät ole niin selviä, vaan Women’s Healthin mukaan hienovaraisemmat seikat voivat osoittaa, ettei poikaystäväsi ole aivan vielä valmis tapailemaan ketään uutta.

”Jos uusi poikaystäväsi jatkuvasti puhuu ex-rakkaastaan, viettä aikaa puhelimessa hänen kanssaan, tapaa häntä (ilman sinun seuraasi), vertaa sinua exäänsä tavoilla, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi häntä huonommaksi, viittaavat nämä kaikki siihen, että hän on edelleen jollakin tavalla kytköksissä exäänsä”, seksiterapeutti Jane Greer sanoi Women’s Healthille.

Jos alle listatuista tavoista jokin – tai peräti kaikki – kuulostaa tutulta, voi olla mahdollista, ettei mies ole päässyt yli entisestä kumppanistaan.

He puhuvat – usein

Women’s Healthin mukaan ei ole oikein reilua odottaa miehen täysin sulkevan entistä kumppaniaan pois elämästään. Jos he kuitenkin juttelevat jatkuvasti, voi olla mahdollista, että miehellä on edelleen tunteita exäänsä kohtaan.

”Joko hän tuntee syyllisyyttä erosta tai sitten hän ei ole päässyt hänestä yli”, Greer sanoi.

”Hän on edelleen liian paljon tekemisissä. Jos näin on, puhu hänen kanssaan siitä, onko hän todella valmis uuteen suhteeseen kanssasi”, hän jatkoi.

On mahdollista, että ex-parin välit ovat täysin platoniset, mutta mies saattaa myös olla yhteyksissä häneen siltä varalta, jos uusi suhde ei onnistukaan. Women’s Healthin mukaan miehillä on toisinaan tapa mieltää exät ”turvaverkoksi”.

Hän jatkuvasti puhuu pahaa hänestä

On täysin ymmärrettävää olla hieman katkera suhteen päättymisestä, mutta jos hän on todella tympääntynyt ja menee jo liiallisuuksiin puhuessaan siitä, kuinka huono kumppani hänen exänsä oli, hälytyskellojen pitäisi soida. Women’s Healthin mukaan mies saattaa koettaa muistuttaa itseään siitä, miksi ei ole enää ex-kumppaninsa kanssa yrittäen vakuuttaa itseään siitä, että on parempi ilman häntä.

Tiedät exästä enemmän kuin pitäisi

Jos mies jatkuvasti sanoo vertailevia asioita, kuten ”Exäni ei koskaan tehnyt sitä tai tätä samalla tavalla kuin sinä” tai ”Hän aina teki niin tai näin, kun katsoimme elokuvia / söimme yhdessä” tai muuta sellaista. Nämä voivat kuulostaa kehuilta, mutta todellisuudessa mies vain vertaa sinua exäänsä. Ja Women’s Healthin mukaan sinun kannattaisi juosta karkuun.

Hän on säilyttänyt exältä saamansa lahjan

Olipa se sitten jokin sisäpiirin vitsinä annettu lahja tai vaikkapa exän teettämä ainutlaatuinen paita, olisi miehen pitänyt hankkiutua siitä eroon tai antaa se takaisin exälleen. Greer muistuttaa, että ihmiset usein pitävät muistoesineitä menneistä suhteista, joten se ei aina ole merkki siitä, ettei hän olisi päässyt entisestä suhteesta yli – mutta se voi olla myös sitä. Greerin mukaan kannattaakin jutella miehen kanssa syistä, miksi hän ei halua luopua exältään saamasta lahjasta.

Hän on edelleen läheinen exän perheen kanssa

Kun parisuhde päättyy, yleensä sen jälkeen kumppanin perheen kanssa ei enää vietä aikaa. Jos mies kuitenkin kertoo olevansa läheinen entisen kumppaninsa vanhempien kanssa, vaikka ei omien sanojensa mukaan olisi yhteyksissä exäänsä enää, voi Women’s Healthin mukaan osa hänestä toivoa, että tämä pitää yhteyden olemassa heidän välillään. Greerin mukaan on kuitenkin mahdollista, että mies on päässyt suhteesta yli ja vain pitää ex-rakkaan perheenjäsenistä. Aiheesta kannattaa kuitenkin keskustella, kun uusi suhde muuttuu vakavampaan suuntaan.

Lähde: Women’s Health