Mikäli olet syyllistynyt näihin asioihin syötyäsi, tee muutos ja unohda kehollesi hallaa tekevät tavat!

Olemme kaikki kuulleet, että syömisen jälkeen ei saa uida. Nämä seuraavat kielletyt tavat voivat kuitenkin tulla monelle täytenä yllätyksenä.

 1. Nukkuminen
  Moni kokee aterian jälkeen niin kutsutun ruokakooman, jolloin ei olisi mitään ihanampaa, kuin ottaa torkut peiton alla. Makuuasentoon meneminen on kuitenkin huono idea, sillä juuri syömäsi ateria nousee silloin helposti ylös mahanesteen muodossa. Seurauksia syömisen jälkeisistä torkuista voivat olla muun muassa turvotus, närästys ja jopa aivohalvaus. Koita siis jaksaa odottaa parisen tuntia ruokailun jälkeen, ennen kuin siirryt päiväunille.

 2. Tupakointi
  Tupakointi on epäterveellistä sellaisenaankin, mutta syömisen jälkeen sen huonot vaikutukset vain korostuvat. Tupakointi aterian jälkeen estää juuri saamiasi ravintoaineita ja vitamiineja imeytymästä kehoosi kunnolla. Tämä on hyvä lisäsyy hankkiutua haitallisesta kokonaan eroon!

 3. Kylmän veden juominen
  Yleensä veden juominen on erittäin toivottava asia ja siihen kannustetaankin. Suoraan aterian jälkeen vesi ei kuitenkaan saisi olla kylmää, sillä se voi saada juuri syömäsi ruuan keräytymään ikävästi suolistoosi, jolloin se ei pysty imeytymään kunnolla. Juo siis ruokailun jälkeen vain huoneenlämpöistä vettä.

 4. Suihkussa käynti
  Tämä yllättävä asia on myös kiellettyjen listalla heti ruokailun jälkeen. Syy on kuitenkin erittäin looginen: lämmin vesi saa verenkierron voimistumaan iholla, mikä siirtää tarvittavan verenkierron pois ruuansulatuselimistöstäsi, joka tarvitsee verenkiertoa käsitelläkseen juuri syömääsi ateriaa. Odota siis ainakin puoli tuntia ennen kuin siirryt ruokapöydästä suihkuun.

 5. Kävely
  Moni on sitä mieltä, että ruokailun jälkeen tulisi mennä kävelylle, jotta ruuansulatus tehostuisi. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä kävely heti ruuan jälkeen aiheuttaa refluksioireita ja ruuansulatushäiriöitä. Odota ainakin puoli tuntia syömisen jälkeen, ennen kuin lähdet happihyppelylle.

Nappaa neuvot talteen ja jaa ne myös ystävillesi, jotka ovat kiinnostuneita terveydestään!

Lähde: Celebs Pulse