Tuuheat kulmakarvat ovat olleet trendikkäät jo useamman vuoden.

Jos haluat näyttää viehättävämmältä miesten mielestä, kannattaa jättää kulmakarvat rauhaan. Oaklandin yliopiston tutkimus on nimittäin selvittänyt, että naiset, joilla on tuuheat ja paksut kulmakarvat, ovat miesten mielestä viehättävämpiä, kertoo The Sun.

Tutkimuksessa tuhatta ihmistä pyydettiin arvioimaan valokuvissa olevien ihmisten viehättävyyttä. Tutkimuksen tulokset julkaistiin Frontiers In Psychology -journalissa.

Aiemmin tutkimuksissa on ilmennyt, että tuuheat kulmat on mielletty maskuulinisemmaksi, mutta nyt tulokset olivat toiset.

”Naisten kasvoilla suosittiin paksumpia kulmakarvoja”, tutkimusta tekemässä ollut tohtori Lisa Welling kommentoi.

”Voi olla mahdollista, että suhteellisen paksummat kulmakarvat ovat merkki muista ominaisuuksista, kuten taipumuksesta huolehtia ja siistiä ulkonäköään enemmän”, hän lisäsi.

Wellingin mukaan on myös mahdollista, että tämä mieltymys tuuheampiin kulmakarvoihin heijastaa nykyisiä muotitrendejä.

”Olipa syy mikä tahansa, vaikuttavat tuuheat kulmat olevan erityisen toivotut pitkää parisuhdetta ajatellen, kuten avioliittoa”, Welling totesi.

Tuuheiden kulmakarvojen suosio alkoi kasvaa etenkin huippumalli ja näyttelijä Cara Delevingnen ansiosta muutama vuosi sitten. The Sun muistuttaa, että myös legendaarinen Audrey Hepburn oli tunnettu tuuheista kulmistaan.

”Odotimme, että paksummat kulmakarvat olisivat olleet viehättävämmät lyhyemmissä suhteissa, koska paksut karvat ovat merkki korkeammista kiertävän testosteronin tasoista”, tutkimuksen tekoon myös osallistunut tohtori Justin Mogilski sanoi.

The Sunin mukaan nämä tasot ovat enemmän kytköksissä vähemmän rajoittuneeseen sosioseksuaalisuuteen, mikä tarkoittaa halukkuutta harrastaa seksiä sitoutuneen parisuhteen ulkopuolella – siis satunnaista seksiä ja irtosuhteita eikä parisuhdetta.

”Datamme antaa ymmärtää, että ihmiset tekevät enemmän tulkintoja ihmisten kulmakarvojen perusteella kun aiemmin on dokumentoitu”, Mogilski kertoi.

Mitä mieltä olet tutkimuksesta? Kerro ajatuksesi kommenteissa!

Lähde: The Sun