Se on tiedossa, että koronarokotteet voivat aiheuttaa mm. pääkipua ja kipua sekä turvotusta rokotekohdassa.

Mutta on eräs oire, jonka vain naiset ovat voineet raportoida. Se liittyy kuukautisiin. Monet yleensä 30–40-vuotiaat naiset ovat todenneet muutoksia kuukautisissaan sen jälkeen, kun he ovat saaneet koronarokotteen.

Suurin muutos näyttää liittyvän vuodon määrään, joka on lisääntynyt, kun on saanut rokotteen. Niitä on todettu monien koronarokotteiden kohdalla, joten kyse ei ole vain yhdestä koronarokotemerkistä.

Vaikka tästä ei ole tehty virallista tutkimusta tai johtopäätöksiä siitä, miten koronarokote voisi vaikuttaa kuukautiskiertoon, Imperial College Londonin lisääntymisimmunologi, tohtori Victoria Malella on siitä kuitenkin aavistus. Hänen mukaansa limakalvo on osa immuunijärjestelmää, jolla on merkitystä kohdun limakalvon luomisessa, ylläpitämisessä ja irtoamisessa.

Rokotus voi täten luoda kemiallisia signaaleja, jotka voivat vaikuttaa tähän toimintaan. Siksi koronarokotuksen jälkeen kuukautisvuotoa voi olla normaalia enemmän. Mutta ei ole todettu, että tämä olisi mikään pitkäaikainen haitta.

Lähde: Cosmopolitan