Tutkimuksen mukaan naisilla kiinnostuksen puute seksin harrastamiseen oli yleisintä 55-64-vuotiaana.

Uuden tutkimuksen mukaan niin naiset kuin miehet kyllästyvät seksiin iän myötä. Naisilla mielenkiinto seksin suhteen kuitenkin katoaa parisuhteissa nopeammin kuin miehillä, kertoo The Independent.

British Medical Journal Openissa julkaistu tutkimus paljasti, että naisten kiinnostus harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa lopahtaa, kun pari on ollut yhdessä 12 kuukautta. Tutkimuksessa kerättiin tietoja noin 4 800 mieheltä ja noin 6 700 naiselta, jotka olivat iältään 16-74-vuotiaita.

The Indenpendentin mukaan tutkimuksessa ilmeni myös, että naisten kiinnostuksen seksin harrastamiseen sai katoamaan myös se, että hänellä on alle 5-vuotiaita lapsia ja se, että hän on synnyttänyt edeltävän vuoden aikana.

”Tämä voi johtua ensisijaisen huoltajan rooliin liittyvästä väsymyksestä, mahdollisesta muutoksesta huomiossa, kun kasvattaa pieniä lapsia tai siitä, että päivittäinen stressi vaikuttaisi vaikuttavan enemmän naisten seksuaalisiin toimintoihin kuin miesten”, tutkijat selittivät.

Sekä miehet että naiset kertoivat, että emotionaalisen läheisyyden puute, kommunikointiongelmat ja huono terveys olivat syitä, miksi seksihalut olivat alhaisemmat. Muita tekijöitä tutkimuksen mukaan olivat sukupuolitaudit sekä aiemmat kokemuksesta pakotetusta yhdynnästä.

The Independent kertoo, että naisille kiinnostuksen puute seksin harrastamiseen oli yleisintä 55-64-vuotiaana. Miehillä sen sijaan se oli yleisintä 35-44-vuotiaana.

Tutkijat kuitenkin totesivat, etteivät todisteet viittaa siihen, että seksihalujen vähyys liittyisi vaihdevuosiin, vaikka kiinnostuksen puute ilmenikin siihen aikaan, kun naisilla on vaihdevuodet.

Vaikka niin miehet kuin naiset kertoivat latteista libidoista, kärsivät naiset kaksi kertaa todennäköisemmin alhaisista seksihalusita. The Independentin mukaan 34 prosenttia tutkimukseen osallistuneista naisista kertoi, ettei heillä ollut kiinnostusta seksiin, kun taas miehistä samoin kertoi vain 15 prosenttia.

Tutkijat myös paljastivat, että kaksi viidestä vanhemmasta naisesta oli tyytymätön seksielämäänsä, minkä asiantuntijat uskovat voivan johtua stressistä sekä perhe-elämän ja töiden paineista.

Voit lukea lisää Southamptonin yliopiston tutkijoiden tekemästä tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent