Tutkimus selvitti miesten ja naisten suhtautumista tatuoituihin miehiin.

Monet naiset saattavat suhtautua varauksella isoihin, tatuoituihin mieheen ja Daily Mail kertoo tutkimuksen vahvistaneen, että sille voi olla hyvä syy: tatuoidut miehet kun ovat todennäköisemmin pettävää sorttia.

Puolalaisessa tutkimuksessa pyydettiin 2 500 heteroseksuaalia miestä ja naista kertomaan mietteitään kuvista, joissa oli paidattomia miehiä. Osaan kuvista oli kuvanmuokkauksella laitettu esille pieni tatuointi miesten käsiin.

Daily Mailin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että miesten mielestä tatuointeja omanneet miehet olivat viehättävämpiä kuin tatuoimattomat, kun taas osa naisista ajatteli, että tatuoidut miehet eivät ole juuri ollenkaan viehättäviä. Tutkimus julkaistiin Personality and Individual Differences -journalissa.

Vaikka naiset ajattelivat tatuoitujen miesten olevan terveempiä, mielsivät he myös heidät maskuliinisemmaksi, dominoivammaksi ja aggressiivisemmaksi. Daily Mailin mukaan maskuliinisuus on yhdistetty korkeampaan testosteronien tasoon, mikä on seksivietistä ja lihasten kasvusta vastaava hormoni.

Aiemmat tutkimukset ovat selvittäneet, että testosteronin määrän jyrkkä nousu rohkaisee miehiä etsimään salasuhteita.

”Testosteroniin liittyvien piirteiden ikävä puoli selittää täydellisesti, miksi osa naisista arvoi tatuoidut miehet huonommiksi kumppaneiksi ja vanhemmiksi”, puolalaistutkijat totesivat.

Daily Mailin mukaan aiemmin New Mexicon yliopiston tutkijat selvittivät, että vakaassa, sitoutuneessa parisuhteessa olevilla miehillä on alhaisemmat testosteronitasot. Sen sijaan uskottomilla miehillä ne ovat korkeammat ja onkin olemassa uskomus, että kyseinen hormoni auttaa miehiä viehättämään kumppaneita lisäämällä heidän itsevarmuuttaan.

Lähde: Daily Mail