Jos haluat välttyä riippurinnoilta, kiinnitä huomiota siihen, teetkö näitä asioita.

Rinnat eivät tule pysymään ikuisesti kiinteinä ja terhakkoina. Niin kiireinen aikataulu, imettäminen kuin aika ja ikääntyminen jättävät jälkensä rintoihin.

Onneksi on tapoja, joilla voit itse hidastaa rintojen roikkumista. American Society for Aesthetic Plastic Surgery -järjestön puheenjohtaja, tohtori James C. Grottingin mukaan auttaa, jos kiinnität huomiota näihin tapoihin:

1. Et juo tarpeeksi appelsiinimehua

Grottingin mukaan siitä on iloa muuhunkin kuin talviflunssan häätöön. Rintakudos kaipaa C- ja B-vitamiinia rakentaakseen tukea antavia elastiinisäikeitä ja kollageenia, jotta rinnat säilyttävät muotonsa. Kannattaa siis aamukahvin yhteydessä harkita pienen lasillisen appelsiinimehua kulauttamista alas.

2. Syöt roskaruokaa

Roskaruoka aiheuttaa monenlaista vahinkoa kropallesi takamuksesta vatsaan, mutta sipsipussit ja karkit voivat vaikuttaa myös rintoihisi. Kolme- ja nelikymppisenä rinnoista tulee Grottingin mukaan hiljalleen enemmän rasvapohjaisemmaksi; eli syömäsi donitsi ei suuntaa pelkästään vyötäröllesi.

3. Saavutat laihdutustavoitteesi

Kun olet tehnyt töitä laihtuaksesi, on se aina juhlistamisen arvoista, mutta Grottingin mukaan runsas laihtuminen lyhyessä ajassa voi saada rinnat roikkumaan. Jos haluat terveempään painoon, ei riippurintojen pelon saisi antaa olla esteenä. Sen sijaan Grotting kehottaa käyttämään istuvia rintaliivejä päivittäin, mistä pitäisi olla apua.

4. Tupakoit paljon

Jos tupakoit ja kaipaat yhtä lisäsyytä lopettaa, tässe sellainen: tupakointi voi pilata rintojen ympärillä olevaa ihoa vahingoittaen sitä ja saaden sen näyttämään venyneeltä ja roikkuvalta.

5. Et muista hieroa kosteusvoidetta rintoihisin

Voi tuntua hieman hassulta ajatukselta laittaa kosteusvoidetta rintoihin ennen unille menoa, mutta Grotting painottaa sen olevan tahraisten yövaatteiden arvoista. Etenkin jos haluat hidastaa rintojen roikkumista, on tärkeää pitää rintojen iho kosteutettuna.

6. Käyt pitkillä juoksulenkeillä päivittäin

Grottingin mukaan juoksemisesta aiheutuva pomppiminen voi vaikuttaa rintoihin ja saada ne roikkumaan. Hyvin istuvat urheilurintaliivit voivat kuitenkin auttaa tätä ongelmaa vastaan. Grotting myös suosittelee kokeilemaan vaihtelemaan juoksemisen ja/tai uimisen välillä ja käyttämään crosstraineria viikon aikana, jotta rintasi saavat hieman taukoa juoksemisen vaikutuksilta.

7. Et suojaa rintojasi auringolta

Auringolta on syytä suojautua aina, kun vietät enemmän aikaa ulkona ja tämä pätee myös rintoihisi. Grottingin mukaan aurinkovoiteen levittäminen rinnoille voi estää rintojesi ihoa kuivumasta, vahingoittumasta ja lopulta roikkumasta.

8. Käytät vääriä rintaliivejä

Hyvin rintaliivien arvoa ei koskaan pidä aliarvioida. Grotting uskookin suuren osan rintaongelmista voivan korjata vain käyttämällä itselle parhaiten sopivia rintaliivejä.

Lähde: Good Housekeeping