Tarkkaavaisuushäiriöitä aiheuttava ADHD voi oireilla lapsuuden jälkeen myös aikuisiällä.

Joskus se selviääkin vasta aikuisena, että on oireillut ADHD:n takia. Sen takia voi luoda kunnollisen uran, vaikka se on voinut luoda työnteolle erilaisia haasteita. Häiriö toimii jokaisen kohdalla vähän eri tavalla, koska ne voivat vaihdella henkilöittäin. Siksi joku voi pärjätä jossakin työssä paremmin kuin toinen, vaikka kummallakin olisi ADHD.

On kuitenkin monta yleistä tapaa, joita he moni ADHD:stä kärsivä tekee työssään. Niistä voi jopa tunnistaa, että kyseessä on juuri tämä tarkkaavaisuushäiriö.

6 merkkiä työpäivässäsi, jotka voivat paljastaa sinulla olevan ADHD:

  1. Kaiken pitää olla mielestäsi täydellistä, jotta voit aloittaa jonkin tehtävän. Se ei kuitenkaan tunnu koskaan siltään, joten tehtävän aloittaminen voi olla vaikeaa.
  2. Viivyttelet tehtävien teon aloittamista viimeiseen hetkeen asti. Sinun on vaikea noudattaa määräaikoja, joka voi johtua ahdistuksesta.
  3. Myöhästyt jatkuvasti töistä ja kokouksista.
  4. Kun tulee esimerkiksi jokin odottamaton uusi tehtävä tai takaisku, romahdat helposti tai reagoit niihin voimakkaasti.
  5. Lähetät usein virheitä sisältäviä sähköposteja, koska sinulla on taipumusta kiirehtiä asioissa, jolloin teet helposti virheitä. Sinun on vaikea keskittyä tylsien tehtävien tekoon, joka voi tarkoittaa sähköpostien lukemista.
  6. Olet luova ja hyvä ratkaisemaan ongelmia päässäsi, mutta luovien ideoiden toteuttaminen on sinulle vaikeaa.

Tehokas ADHD: n hoito tekee työstäsikin helpompaa, joten on hyvä selvittää, onko sinulla se, jos epäilet sitä.

Lähde: Huffpost

LUE MYÖS