Siitä miten lentokoneessa tulisi käyttäytyä, on uutisoitu paljon.

Tässä aiemmassa uutisessa neuvottiin esimerkiksi, kuinka et ole kamalin matkustaja lentokoneessa. Neuvoa ja apua saa toki kysyä, jos ne liittyvät lentoemäntien tai stuerttien tehtäviin. On kuitenkin eräs kysymys, joka loukkaa heitä todella paljon. He eivät voi auttaa tässä asiassa, mutta sitä ei kannata heiltä edes kysyä, jos ei halua olla koko lentomatkan ajan se silmätikuksi joutunut matkustaja.

Tämä on kysymys, joka kannattaa jättää kysymättä

Entinen lentoemäntä ja nykyinen kansainvälinen etikettikonsultti Julia Esteve Boyd on sitä mieltä, että tämä eräs kysymys pitäisi kieltää kokonaan. Kysymys menee näin: Voisitko katsoa lapseni perään?

Vaikka asiakaspalvelu on osa lentohenkilökunnan työtä, eivät he voi tehdä mitä tahansa. Jos pitää esimerkiksi käydä WC:ssä, mutta ei ole toista aikuista mukana katsomassa lapsen perään käynnin ajaksi, voi kysyä muilta matkustajilta apua. Pitäisi muistaa, että turvallisuus on tärkein asia, josta lentohenkilökunnan pitää huolehtia. Jos lapsi saa lentoemännän kaiken huomion, muiden turvallisuus jää huomiotta.

Jätä myös tämä toinen kysymys kysymättä – ainakin lennon alussa

On myös toinen kysymys, jota ei kannata kysyä lentohenkilökunnalta, ainakaan ennen kuin lentokone on ilmassa ja nousu on suoritettu. Kysymys koskee istumapaikan vaihtoa. Jos koneessa on tilaa, vie paikkojen vaihtaminen ja niiden pyytäminen turhaa aikaa. Sitä aikaa on sitten, kun lentokone on lennossa. Kysymyksen voi kysyä siinä vaiheessa.

Kun menet koneeseen, istu alas omalle paikallesi ja kiinnitä huomiota hyviin tapoihin. Voit olla varma, että pääset kyllä paikasta A paikkaan B, vaikka säilyttäisit hyvät tapasi.  

Lähde: Bestlife