Lentäminen ei ole aina hauskaa, etenkin jos kanssamatkustajat törttöilevät.

Lentokoneet eivät ole tilaihmeitä istumapaikkojen suhteen ja muut matkustajat voivat käydä välillä hermoille. Omalla käytöksellään voi kuitenkin tehdä matkasta siedettävämpää ja hyvät tavat voivat tarttua muihinkin.

Alla on muutama vinkki siihen, kuinka välttyä olemasta kamalin kanssamatkustaja:

1. Jos päihdyt, koeta nukkua. Kukaan ei halua kuunnella toisten kännitarinoita ja -avautumisia. Jos juot matkan aikana ja päihdyt, koeta nukkua sen sijaan, että koetat saada keskustelua (tai pahimmillaan kännipäissään pienen kaaoksen) aikaiseksi.

2. Jaa käsinoja. Etenkin jos istut ikkuna- tai käytäväpaikalla, kannattaa keskellä istuva ottaa huomioon ja antaa hänen käyttää välissänne olevaa käsinojaa.

3. Älä taivuta istuintasi kokonaan taakse vain, koska voit niin tehdä. Mielyttävämpää istuma-asentoa voi hakea kallistamalla penkkiä jonkin verran, mutta ympärillä olevat ihmiset olisi syytä ottaa huomioon eikä siis kallistaa penkkiä suoraan toisten syliin. Etenkin pidemmät jalat omaavat ihmiset eivät nauti siitä, kun polvet painautuvat edessä olevan penkin selkämykseen eikä niitä voi kunnolla liikuttaa.

4. Kunnioita lentokoneen henkilökuntaa. He vain yrittävät tehdä työtään samalla, kun itse matkustat paikasta A paikkaan B.

5. Odota vuoroasi. Oli kyse sitten koneeseen noususta, sieltä poistumisesta tai käsimatkatavaroiden laittamisesta säilytystilaan, odota vuoroasi hiljaa ja kohteliaasti. Valittaminen, etuilu ja piikittelevät kommentit ja muut vastaavat tekevät odottamisesta vain ikävämpää kaikille muille.

6. Varoittavia esimerkkejä somesta. Instagramissa julkaistaan varoittavia esimerkkejä ihmisten toilailuista ja epäsoveliaasta käytöksestä lentomatkustamiseen liittyen Passenger Shaming -nimisellä sivulla. Sivun on perustanut entinen lentoemäntä ja siitä on tullut erittäin suosittu. Voit tutustua sivun sisältöön täällä.

Lähde: The Gloss