Seksielämä voi toisinaan alkaa tuntua turhan tutulta ja turvalliselta, kenties tylsältä ja epätyydyttävältäkin, jolloin voi olla tarpeen tehdä siihen pieniä muutoksia.

Yksi tapa piristää seksielämää on se, että sitä vie tuhmempaan suuntaan. Tuhmempi seksielämä ei välttämättä vaadi suuria panostuksia, kuten kalliita seksileluja tai seksijuhliin lähtemistä – tosin jos ne kiinnostavat, niin antaa mennä!

On kuitenkin helpompia ja pienempiäkin tapoja, joilla seksielämää voi maustaa ja tehdä siitä tuhmempaa. Seksin asiantuntijat kertoivat HuffPostille omia vinkkejään ja suomensimme heidän neuvonsa alle – tässä 7 vinkkiä tuhmempaa seksielämään uuden vuoden kunniaksi:

1. Unohda sukupuoliroolit

”Sukupuolen vapaus on meille kaikille – jos on jotain, mitä olet aina pidätellyt itseäsi kokemasta tai ilmaisemasta, nyt on aika antaa itsellesi lupa siihen. Kyse voi olla niinkin simppelistä asiasta kuin leivontakurssi tai autonasentajan hommat tai kenties olet valmis tutustumaan peppuleikkeihin tai piiskaamiseen! Mitä vartalosi todella haluaa, mitä ’kaltaistesi’ ei ’pitäisi’ haluta tehdä? Tutki sitä, nauti tabun synnyttämästä innosta ja muista, että tulevaisuus on (seksuaalisesti) joustava”, kertoi seksiopettaja Pleasure Mechanics -nettikurssien luoja Chris Maxwell Rose.

2. Tutustu salattuihin fantasioihisi

”Monissa artikkeleissa sanotaan maustamaan seksielämää vaihtelevuudella. Tässä on järkeä: ajan mittaan seksissä se tutuin asia voi alkaa tuntua tylsältä ja tylsä seksi ei ole kovin hauskaa seksiä. Ennen kuin vaihtelevuutta tuo seksiin, kysy itseltäsi mitä tällä hetkellä puuttuu ja mikä mielestäsi voisi olla kiinnostavampaa. Tämä voi tarkoittaa sitä, että seksiin otetaan mukaan leluja (sille on syynsä, että seksileluala on miljardibisnestä), piiskaamista, roolileikkejä, seksijuhlia, parinvaihtoa, tuhmia puheita, seksiviestien lähettämistä, omista fantasioista puhuminen, seksiä eri paikoissa (kuten autossa, keittiössä, suihkussa), eri asentojen kokeileminen tai seksiin liittyviin kursseihin osallistuminen yhdessä”, neuvoi seksiterapeutti Jesse Kahn.

3. Etene hitaasti ja kiellä orgasmit

”Tämä ei ehkä kuulosta viekoittelevalta, mutta on hyviä syitä sille, miksi orgasmit kannattaa kieltää väliaikaisesti. Se pakottaa teidät olemaan luovia ja katsomaan, miten paljon nautintoa voi kokea kanssakäymisistänne sen sijaan, että keskittyy loppuvaiheeseen (orgasmiin). Luultavasti olette intiimisti pidempään. Jos yleensä koet paineita laueta, tämä myös ottaa sen pois. Lisäksi voi olla todella jännittävää, kun jotain on kielletty”, seksiterapeutti ja nettiseksiterapiakurssien luoja Vanessa Marin sanoi.

4. Keskity hengitykseen

”Jokaisen täytyy hengittää enemmän seksin aikana. Kaikista tietoisen seksin tekniikoista, joita opetan, on monille mullistavaa oppia hengittämään niin, että sekä rentouttaa että antaa energiaa omalle vartalolle. Aloita ottamalla muutamia syviä hengenvetoja samalla, kun kiihotut ja huomaa, mitä tapahtuu”, Rose vinkkasi.

5. Harrasta itsetyydytystä enemmän – sekä yhdessä

”Harkitse kumppanisi ottamista mukaan, kun masturboit. Itsetyydytys voi auttaa saamaan yhteyden uudelleen ja oppimaan omaa vartaloasi ja sitä, mistä pidät. Se voi auttaa luomaan lohtua ja yhteyttä omaan vartaloon. Itsetyydytys on mys turvallinen tapa kokeilla uusia seksileluja. Sen lisäksi lisäämme yhteyttä kumppaniimme puhumalla avoimesti omasta itsetyydytyksestä. Masturbointi yhdessä on mainio tapa katsoa, kun himoitsemasi henkilö tyydyttää itseään, mikä voi olla todella seksikästä ja valaiseva tapa oppia, miten hän haluaa itseään koskettavan. Toinen vinkki: kaikki voivat käyttää liukuvoidetta, jopa ollessaan yksin. Ja liukuvoide on mainio lisä sekä itseään kosteuttavilla vartalon osille että sellaisille osille, jotka eivät sitä tee”, Kahn selitti.

6. Kokeile kuumaa öljyä

”Mikään ei vedä vertoja kuumaöljyhieronnalle, etenkin kun siihen lisää sidotut silmät odotuksien kasvattamiseksi. Kun öljy on kuumaa, voin sitoa rakastajani silmät ja johtaa heitä sinne, missä teen hieronnan. Hiljalleen tiputan öljyä kumppani vartalolle. Sidotut silmät tuovat öljypisaroille lisää salaperäisyyttä, kun ei tiedä milloin tai minne seuraava tippa tulee ja lämpö luo todella kiihottavan tunteen hieronnassa. Uskomaton puoli tässä kokemuksessa ja seksivinkissä on se, että yhdistät erilaisia aisteja luodaksesi jotain uutta – tässä tapauksessa lämpötilan, kosketuksen ja näön ottamisen pois”, kertoi seksivalmentaja Kenneth Play.

7. Kuvitelkaa, että olette sinkkuja ja harrastamassa seksiä uuden ihmisen kanssa ensimmäisen kerran

”Tässä harjoituksessa ei ole niinkään kyse siitä, että olisi toisen ihmisen kanssa (vaikka se on toki yksi tapa joillekin pareille maustaa seksielämää), vaan siitä, että palaa siihen, mistä pitää seksuaalisesti ja poistaa kaikki negatiiviset (tai latteat) seksikumppanit, joita sinulle ja kumppanillesi on voinut ajan mittaan tulla vastaan. Monet parit, etenkin pitkissä parisuhteissa olevat, yleensä rutinoituvat löydettyään jotain, joka toimi alussa ja vain jatkavat sen tekemistä. Olen myös kuullut useammilta, että he halusivat antaa rakentavaa kritiikkiä suhteensa alkuvaiheessa, mutta eivät koskaan sanoneet sitä, koska se ei tuntunut vielä hyvältä. Kun palautteen antaminen olisi tuntunut hyvältä, heitä huoletti, että on liian myöhäistä ja kumppani pahoittaisi mielensä, koska he eivät sanoneet mitään aiemmin. Joten kuvittele aloittavasi alusta ja mieti, mitä haluaisit uuden kumppanin tietävän siitä, miten haluat sinua koskettaan, milloin olet todennäköisemmin halukkaalla tuulella, mikä on mieluisin asento tai jotain uutta, mitä haluat kokeilla. Ja jaa se kumppanisi kanssa”, seksitutkija Sarah Hunter Murray neuvoi.

Lähde: HuffPost