Nämä tavat sekä teot voivat kohentaa elämänlaatuasi, hyvinvointiasi ja osan avulla voit koettaa vaikuttaa myös yleisemmällä tasolla.

Jotta ensi vuodesta tulisi parempi, listasi indy100 erilaisia tapoja, joilla uudesta vuodesta voi koettaa tehdä paremman niin henkilökohtaisesti kuin osan avulla koettaen vaikuttaa yleisemmällä tasollakin.

1. Suuntaa ulos

Vaikka joululahjaksi saamasi virtuaalilasit ovat mahtavat, on hyvä suunnata välillä ulos. Luonnon keskellä oleminen ja liikkuminen on hyvästä niin kunnon kuin henkisen hyvinvoinnin kannalta.

2. Liity urheiluporukkaan

Endorfiineja vapautuu ja tapaat uusia ihmisiä – urheiluseuroihin kuuluvat henkilöt ovat tottuneet olemaan sosiaalisia ja lähestyttäviä. Voit myös yllättyä osaamisesi suhteen, kun vain rohkeasti lähdet kokeilemaan sinua kiinnostavaa lajia ja sitoudut siihen. Kaiken lisäksi myös kehosi voi arvostaa liikuntaharrastuksen aloittamista.

3. Lue ja opiskele

Voit miettiä, kumpaa arvostat myöhemmin enemmän: sitä, että katsoit saman sarjan uudelleen ja uudelleen vai sitä, että luit klassikkoteoksia tai maailman historiasta tai opettelit jonkin uuden taidon? Vaikka viihde ja hömppä ovat hauska tapa käyttää aikaa, jos elämäsi on täynnä sitä, voi se alkaa lopulta maistua puulta – sama kuin söisit yhtä ja samaa asiaa jatkuvasti.

4. Kiinnitä huomiosi ympäristöasioihin

Sammuta valot, kun poistut huoneesta. Koeta olla läträämättä vedellä suihkussa. Kierrätä, käytä uudelleen, vähennän kulutusta. Syö enemmän kasvisruokaa. Suosi mahdollisuuksien mukaan joukkoliikennettä.

5. Äänestä

Uuden vuoden aikana ovat edessä kuntavaalit, joten käytä äänioikeuttasi ja koeta vaikuttaa asioihin. Tutustu ehdokkaisiin ja anna tukesi ehdokkaalle, joka jakaa arvosi ja ajaa asioita, joilla on sinulle väliä.

6. Koeta syödä vähemmän lihaa

Kyse ei ole siitä, että täytyisi suoraan siirtyä vegaaniksi tai vegetaristiksi – vain vähentää. Lihan määrän vähentäminen on hyvästä ympäristöä ajatellen sekä terveyttäsi ajatellen. Tammikuussa alkaa vegaanihaaste, joka voi olla hyvä tapa haastaa itseään kokeilemaan elämään ilman eläinperäisiä tuotteita – lue lisää haasteesta täällä.

7. Valitse tarkemmin, mistä luet uutisesi ja saat tietoa

Viime vuosien aikana on levinnyt paljon tekaistuja uutisia. Kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, mistä uutisia ja tietoa hankkii sekä käyttää luotettavia lähteitä. Hyvä idea voi olla myös kokeilla lukea lehtiä, joihin ei ole ennen tutustunut – jos luet yleensä vain viihteellisiä naistenlehtiä, kokeile muutama numero vaikkapa tieteellisempää julkaisua ja voit oppia samalla jotain uutta. Ole myös varuillasi sen suhteen, mitä kaverisi julkaisevat esimerkiksi Facebookissa, sillä sosiaalisen median kautta tekaistut, päättömät uutiset helposti leviävät.

8. Tee ristikkoja

Anna virikkeitä pääkopallesi ja tee ristikkoja tai sudokuja – iäkkäämpi sinä voi kiitellä nuorempaa sinua tulevaisuudessa, kun olet pitänyt mielesi terävän ja virkeänä.

Lähde: indy100