Väsyttääkö sinua aamuisin? Vihaatko jopa aamuja ja olet heti herätessäsi erittäin äreä?

Entä jos aamurutiineihisi kuuluisi jotain, joka auttaisi sinua rakastamaan aikaisia aamuja? Tällä ei tarkoiteta ylimääräistä kahvikuppia heti aamusta. Kyseessä on myös jotain muuta kuin hampaiden pesu tai pukeutuminen. Kaikki tuo voi virkistää, mutta on jotain muutakin, joka tekee sitä vielä enemmän.

Siinä ei ole mitään väärää, että on aamuntorkku, mutta se voi vaikeuttaa elämää

Monien meistä täytyy herätä aamulla aikaisin. Jos ei pidä aikaisesta heräämisestä, aamut eivät tunnu silloin mukavilta. Siksi niihin kannattaa yrittää totutella mahdollisimman hyvin, jotta esimerkiksi elämänlaatu paranisi. Tässä alla on kuusi asiaa, jotka tukevat sitä, että aamuheräämiset olisivat helpompia ja aamuista alkaisi pitämään.

1. Kokeile muuttaa ajattelutapaasi. Älä pelkää aamuja, vaan kokeile ottaa ne vastaan positiivisesti.

2. Valmistaudu aamuun jo edellisenä päivänä: Koita etsiä sopiva vuorokausirytmi ja tee kodistasi illalla sellainen paikka, jossa sinua alkaa väsyttämään: mm. laita kaikki laitteet kiinni ajoissa.

3. Syö iltapala aiemmin kuin ennen. Et halua, että ruoansulatusjärjestelmäsi tekee ylitöitä, kun kehosi on tarkoitus levätä ja latautua.

4. Älä juo kahvia liian myöhään. Joitakin kahvi valvottaa illalla, jos he juovat sitä kello 14 jälkeen.

5. Jos on vuodenaika, jolloin aamulla heräämisen aikaan on jo ainakin jonkin verran valoisaa, jätä verhot illalla hiukan raolleen. Luonnon valo auttaa sinua silloin heräämään. Toki pimeään aikaan voit tehdä tämän saman herätysvalon avulla.

6. Luo aamurutiineja. On tärkeää löytää aamurutiineja, jotka sopivat juuri sinulle ja tekevät sinut aamulla onnelliseksi, jos olet päättänyt herätä aikaisemmin kuin mihin olet tottunut. Joillekin se tarkoittaa esimerkiksi aamujumppaa.

Aamuihmiseksi oppiminen ja vuorokausirytmin muuttaminen saattaa tuntua mahdottomalta tehtävältä, mutta oikeilla työkaluilla se on mahdollista.

Lähde: Headspace