Säilytätkö maitoa jääkaapin ovessa? Ei kannattaisi. Jotta tuotteet säilyisivät mahdollisimman pitkään tuoreina ja syömäkelpoisina, niiden sijoitteluun jääkaapissa kannattaa kiinnittää huomiota.

Sillä, miten sijoittelet ruoka-aineet jääkaapissa, on suuri merkitys niiden säilyvyyden kannalta. Näin eri ruoka-aineet säilyvät parhaiten ja vältyt ruokamyrkytyksiltä:

Ylähyllylle kannattaa sijoittaa juustot, jogurtit ja levitteet. Ylähyllyllä lämpötila pysyy varmimmin tasaisen kylmänä.

Keskihyllylle kannattaa laittaa ruuantähteet ja muu jo kuumennettu ruoka.

Alahylly on jääkaapin kylmin paikka. Sinne kannattaa sijoittaa maidot ja kananmunat. Myös raa’an lihan ja merenelävien paikka on alahyllyllä.

Alahyllyn alla on usein niin sanotut vihanneslaatikot. Niissä ilma on kaikkein kosteinta. Nimensä mukaisesti tämä on oikea paikka tuoreille vihanneksille, hedelmille ja juureksille.

Jotkut vihannekset ja hedelmät tuottavat etyleenikaasua, joka taas edistää joidenkin toisten vihannesten ja hedelmien pilaantumista. Ne kannattaa siis pitää erillään toisistaan. Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuilta näet sekä etyleenille arat että etyleeniä runsaasti tuottavat kasvikset.

Jääkaapin ovi on jääkaapin lämpimin paikka. Sinne kannattaa sijoittaa mehut, majoneesi, lasipurkeissa olevat säilykkeet ja maustekastikkeet.

Lähde: Business Insider