Säästäminen pahan päivän varalle kannattaa ja asiantuntijat ovat kertoneet, mihin summaan kannattaisi pyrkiä ennen kolmekymppisiä.

Vaikka kuinka tienaisit rahaa, ei säästäminen välttämättä ole helppoa – asumiskustannukset voivat olla paikkakunnasta riippuen todella suuret eikä ruokaostosten tekeminenkään tule aina niin halvaksi. Silti olisi hyvä pyrkiä säästämään euroja niin pahan päivän varalle kuin tulevaisuuttakin ajatellen.

Mutta mikä olisi sitten hyvä määrä säästää ja milloin aloittaa? Brittilehti Metron mukaan raha-asiantuntija Kelly Smith on kertonut, että 30-vuotiaaksi mennessä säästössä kannattaisi olla elinkustannuksiin kuukaudessa menevän määrän verran puolen vuoden ajalle.

”Minusta tavoite minkä ikäisenä tahansa on päästä siihen pisteeseen, että säästössä on rahaa puolen vuoden elinkustannuksien verran”, Smith sanoi.

”Eittämättä se on vaikeampaa parikymppisenä, mutta se on hyvä aika aloittaa”, hän lisäsi.

Tilastokeskuksen kotitalouksien kulutuksesta kertovan taulukon mukaan keskiarvokotitalouden kulutus vuodessa oli 35 770 euroa vuonna 2012. Kuukaudessa se on noin 2 980 euroa, jolloin puolen vuoden elinkustannuksia ajatellen säästössä pitäisi olla 17 885 euroa hätätilanteiden ja pahan päivän varalle 30-vuotiaaksi mennessä – Metron mukaan briteillä sen sijaan säästettävänä olisi noin 13 800 puntaa eli noin 16 160 euroa.

Tavoite voi tuntua hurjalta, jos vuokran maksettua jäljelle ei jää paljoa ja usein joutuu suosimaan tarjouksia esimerkiksi ruokaa ostaessa. Loppujen lopuksi neuvona kuitenkin on se, että alkaa säästää rahaa sen verran kuin pystyy, niin varhaisessa vaiheessa kuin pystyy.

Tilastokeskuksen kotitalouksien kulutukseen liittyvistä tiedoista voit lukea lisää täällä.

Mitä mieltä olet asiantuntijan neuvosta? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro, Tilastokeskus


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia