Todennäköisesti jokaisella on päiviä tai hetkiä, jolloin haluaa olla parhaimmillaan ja näyttää muiden silmissä viehättävämmältä.

Entistä viehättävämmältä näyttäminen voi onnistua yllättävän yksinkertaisillakin tavoilla, joiden tehokkuus on Bustlen mukaan osoitettu tieteellisissä tutkimuksissa. Nämä tavat voivat antaa boostia itsetunnolle, mikä heijastuu koko olemukseen; pukeutumisessa ja kauneustuotteiden käytössä kun on loppujen lopuksi usein kyse siitä, millaiseksi ne tekevät oman olon eikä siitä, mitä ne tekevät ulkonäölle.

Jokainen on itse itsensä pahin arvostelija, kun on kyse ulkonäöstä. Alta löydät kahdeksan simppeliä tapaa, jotka tutkitusti voivat saada sinut näyttämään entistä viehättävämmältä – ja samalla sulattaa epävarmuuttasi.

Pidä hampaasi valkoisena

Leedsin yliopiston tutkimuksen mukaan puhtaat, valkoiset hampaat ovat nopea merkki hyvästä terveydestä ja näin välittömästi saavat sinut näyttämään viehättävämmältä muiden silmissä.

Kokeile tuuheampaa hiustyyliä

Bustle kertoo, että yhden tutkimuksen mukaan paksummat hiukset ovat yhteydessä terveyteen sekä elinvoimaisuuteen ja saavat sinut heti näyttämään paremmalta. Jos hiuksesi ovat ohuet tai ohentuneet iän myötä, voit kokeilla kuivashampoota juurissa poistamaan rasvaisuutta ja luomaan vaikutulemaa tuuheammasta tukasta.

Huolehdi ihostasi

National Insitute of Healthin julkaiseman tutkimuksen mukaan sileä iho on merkittävä tekijä yleisessä viehättävyydessä, koska kuten valkoiset hampaat, myös hoidettu iho on merkki hyvästä terveydestä. Jos haluat lisää itsevarmuutta, niin ala huolehtia ihostasi. Noudata ihonhoidon ammattilaisten suosimaan hoitorutiinia, johon sisältyy hyvä pesuneste, kuorinta ja kosteusvoide, jotka pitävät ihosi hehkuvana. Muista myös käyttää aurinkosuojaa – myös pilvisellä säällä.

Kokeile punaista huulipunaa

Yksi nopea ja helppo tapa näyttää viehkeämmältä on punaisen huulipunan puoleen kääntyminen. Tutkimuksessa on selvinnyt, että punaista huulipunaa käyttäneet tarjoilijat saivat enemmän tippejä kuin ne, joilla ei ollut punaista huulipunaa. Lisäksi Manchesterin yliopiston tutkimuksessa ilmeni, että huulet on yksi viehättävimmistä piirteistä kasvoissa. Tässä tutkimuksessa myös selvisi, että vetämällä huomion huuliin punaisen huulipunan avulla kerää katseita keskimäärin seitsemän sekuntia pidempään. Jos haluat olla seksikkäimmilläsi, valitse huuliisi siis punainen huulipuna!

Pukeudu punaiseen

Punainen on valttia myös pukeutumisessa, joten kun haluat olla entistä viehättävämpi, laita yllesi vaikkapa punainen mekko. Rochesterin yliopiston tutkimuksen mukaan osallistujat arvioivat ihmiset viehättävämmäksi, kun he olivat pukeutuneet punaiseen verrattuna muihin väreihin, vaikka heille näytettiin kuvia samasta ihmisestä.

Matki ihmistä, jolle puhut

Social Psychology Bulletinissa julkaistu tutkimus totesi, että yksi tapa näyttää viehättävämmältä on matkia hienovaraisesti ihmistä, jolle puhut. Pidä siis silmällä kehonkieltä seuraavan kerran kun juttelet tyypille, josta olet todella kiinnostunut, ja tee itse samanlaisia eleitä tai ole samassa asennossa. Bustlen mukaan hienovarainen matkiminen kertoo viehätyksestä.

Korosta symmetriaasi

Kasvojen symmetria on vahvasti kytköksissä viehättävyyteen, minkä vahvistaa Stanfordin yliopiston tutkimus. Bustlen mukaan valtaosa ihmisistä ei kuitenkaan ole täydellisesti symmetrinen: silmäsi saattavat olla erikokoiset, suusi saattaa olla toiselta puolen alempana tai ylempänä, nenäsi voi olla hieman epätasainen ja niin edelleen. Tämä kaikki on luonnollista ja normaalia eikä siitä tarvitse murehtia. Jos kuitenkin haluat lisäboostia itsetunnolle, voit meikin avulla luoda illuusiota symmetriasta. Voit silmämeikillä tehdä silmistäsi enemmän samanlaiset, varjostaa nenää tai hieman muotoilla huulta uusiksi, kunhan tiedät mitä olet tekemässä meikillä. Löydät yhden esimerkkivideon täältä.

Ole itsevarma

Miten näyttää nätiltä ja viehättävältä? Ole itsevarma. Bustlen mukaan itsevarmuus tekee sinusta välittömästi puoleensavetävämmän. Harvardin yliopiston psykologi Craig Malkinin mukaan tämä johtuu siitä, että itsevarmat ihmiset todennäköisemmin toimivat tavoilla, joka synnyttää luottamusta muissa ihmisissä, kuten kunnon katsekontakti ja avoin kehonkieli, sekä todennäköisemmin ovat avoimia ja sanovat, mitä tarkoittavat. Jos olet luonnostaan ujompi, koeta teeskennellä itsevarmempaa silloin, kun haluat näyttää entistä paremmalta.

Laita siis yllesi punainen mekko, anna hiuksillesi volyymia ja muista, että näytät upealta!

Lähde: Bustle