Matemaatikko kehitti kaavan, joka paljastaa minkä verran joulupalloja ja valoja tarvitaan.

Jos haluat täydellisesti koristellun joulukuusen, löytyy apu tarvittavien koristeiden määrään Cardiffin yliopiston matemaatikon kehittämästä laskurista. Priman mukaan Admiral Insurance pyysi matemaatikkoa tekemään laskelmia, jotta joulupallojen ja -valojen ihanteellinen määrä selviäisi.

Bauble Calculator -laskuri ottaa huomioon joulukuusen koon ja muodon, koristeiden koon sekä sen, haluaako laskurin käyttäjä koristella joulukuusensa täpötäyteen, minimaalisesti vai siltä väliltä. Kun vaihtoehdot on valittu, laskuri kertoo kuinka monta joulupalloa ja kuinka monta metriä jouluvaloja tarvitsee, jotta kuusi olisi täydellisesti koristeltu.

Laskuri antaa joulukuusen pituudeksi vaihtoehdot neljästä jalasta kahdeksaan jalkaan – tässä mitat sentteinä: 4ft 121,92 cm, 5ft 152,4 cm, 6ft 182,88 cm, 7ft 213,36 cm ja 8ft 243,84 cm. Kuuselle voi valita muodon kolmesta vaihtoehdosta ja laskuri kysyy, ovatko käytössä olevat joulupallot pieniä vai isoja.

Laskurin mukaan esimerkiksi 213-senttiseen (7ft) tuuheaan kuuseen, jonka haluaa koristella minimaalisesti isoilla joulupalloilla, tarvitaan 33 joulupalloa ja 8 metriä jouluvaloja. Sen sijaan pienempään, 152-senttiseen (5ft) ja hieman kapeampaan kuuseen tarvitaan 14 isoa palloa ja 4 metriä valoja.

Sinulle mieluista, täydellistä joulukuusta ja siihen tarvittavaa koristeiden määrää pääset selvittämään täällä.

Lähde: Prima