Tuore kysely selvitti, kuinka kauan äidit odottavat ennen kuin ryhtyvät jälleen petitouhuihin.

Synnytyksen jälkeen alapää on ollut kovilla ja onkin suositeltavaa odottaa jonkin aikaa ennen kuin alkaa jälleen harrastaa seksiä. Esimerkiksi suurin osa yhdysvaltalaislääkäreistä suosittelee odottamaan kuusi viikkoa, mutta kaikki eivät sitä odota ja toisilla kestää kauemmin kuin kuusi viikkoa.

Brasilian São Paulon yliopiston tutkijat päättivät selvittää, kuinka kauan naiset yleensä odottavat ennen kuin jatkavat seksin harrastamista synnytyksen jälkeen. Tutkijat tekivät kyselyn 800 uudelle äidille heidän seksuaalisista tavoistaan synnytyksen jälkeen ja tulokset voivat yllättää.

Journal of Sexual Medicinessä julkaistun tutkimuksen mukaan keskiverto nainen odottaa 2,1 kuukautta ennen kuin aloittaa jälleen seksin harrastamisen synnytyksen jälkeen. Tutkijat seurasivat naisia eri vaiheissa synnytyksen jälkeen ja heille selvisi, että 17 prosenttia naisista harrasti seksiä ennen kuutta viikkoa synnytyksestä ja 62 prosenttia harrastivat jälleen seksiä kuudennella viikolla.

22 prosenttia naisista odotti yli kolme kuukautta seksin jatkamisen kanssa. Women’s Healthin mukaan kaikki tutkimukseen osallistuneet naiset harrastivat kuitenkin jälleen seksiä seitsemän kuukauden kuluttua synnytyksestä.

Tutkimuksesta ilmeni myös, 87 prosentilla oli halua omata seksielämä synnytyksen jälkeen, mutta 13 prosenttia ei kokenut samaa. 21,1 prosenttia osallistujista taas kertoivat seksielämässä tapahtuneen laskua synnytyksen jälkeen.

Women’s Healthin mukaan tutkimus kuitenkin osoittaa, että naiset voivat edetä parhaaksi kokemaansa tahtia seksin jatkamisen suhteen eikä paineita tarvitse ottaa. Tärkeää onkin jatkaa seksiä kun itse, oma kumppani sekä emätin ovat siihen valmiita.

Lähde: Women’s Health