11 mallia näyttävät videolla, miten kauneuskäsitykset naisten kehon suhteen ovat muuttuneet muinaisen Egyptin ajoista nykypäivään.

BuzzFeed on julkaissut videon, jossa käydään naisten osalta läpi ideaaleina pidettyjen vartalotyypppien muutosta kautta historian. Videolla 11 eri mallia ovat esimerkkeinä eri aikakausien ihanteista vartalotyypien suhteen.

Vartalotyypit alkavat muinaisesta Egyptistä ja päättyvät nykyaikaan. Väliin mahtuu niin Kiinan Han-dynastian aikaa kuin Italian renessanssia ja 1920- ja 1960-lukua.

Esimerkiksi muinaisen Egyptin aikaan ideaali vartalotyyppi oli hoikka kapein olkapäin ja korkealla vyötäröllä. Italian renessanssin aikaan taas ideaalina pidettiin runsasta povea, pyöreää vatsaa ja täyteläistä lantiota.

20-luvulla naiset olivat rakenteeltaan poikamaisia, Hollywoodin kulta-aikaan (1930-50-luvuilla) kurvikkaita ja uhkeita ja 1990-luvulla äärimmäisen laihoja ja androgyynejä. Nykypäivänä ideaali naisen vartalo on taas litteä vatsa ja ”terveellisen” laiha kera suurten rintojen ja takapuolen – videolla myös huomautetaan, kuinka nykypäivänä naiset säännöllisesti käyvät kauneusleikkauksissa haluamansa muodot saadakseen.

Katso videolta, miten vartalotyyppien ihanteet ovat muuttuneet tuhansien vuosien aikana.