Liikunta ja terveelliset elämäntavat tekevät hyvää yleiselle terveydentilalle, mutta moni harrastaa liikuntaa ja syö terveellisesti myös siksi, että näyttäisi hyvältä.

Jos haluat terveyden kohentamisen ohella parantaa myös ulkonäköäsi, kannattaa noudattaa näitä Oprah.comin listaamia terveellisiä tapoja.

1. Vähennä sokerin syöntiä

Sokerin vähentäminen auttaa laskemaan diabeteksen ja sydäntautien riskiä. Lisäksi se vähentää myös ryppyjen muodostumista. Verenkiertoon päästessään sokeri tarttuu kollageeni- ja elastiinimolekyyleihin muuttaen niiden pehmeät ja taipuisat kuidut jäykiksi ja heikoiksi. Tuloksena kollageeni ja elastiini eivät pysty enää pitämään ihoa kiinteänä.

2. Juo enemmän vettä

Veden juominen ehkäisee nestehukkaa ja velttoa oloa. Sen lisäksi veden juominen auttaa pitämään vatsan litteänä. Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että juomalla vähintään neljä lasillista vettä päivässä ihminen voi laskea korkean verensokerin riskiään. Korkea verensokeri voi ajan myötä laukaista monia tapahtumia kehossa, jotka saavat kehon varastoimaan rasvaa – yleensä sitä rasvaa, joka asettuu vatsan seudulle.

3. Rajoita suolan määrää

Suolan rajoittaminen alentaa verenpainetta ja ehkäisee turvotusta silmien ympärillä. Kun munuaiset havaitsevat ylimääräistä natriumia veressä, ne saavat kehon varastoimaan nestettä suolan laimentamiseksi. Päivän aikana painovoima suuntaa osan tästä nesteestä raajoihimme, mistä syystä sormet, nilkat ja jalat voivat tuntua turvonneilta iltaisin. Kun sitten asetumme illalla makuulle, kehoon säilötty neste jakautuu kaikkialle kehoon, myös silmien alueelle, mikä voi aiheuttaa turvotusta.

4. Kokeile joogaa

Jooga voi saada sinut vaikuttamaan pidemmältä. Jooga vahvistaa lihaksia, jotka tukevat selkärankaa ja mitä vahvempia ne ovat, sitä helpompi on pitää hyvää ryhtiä. Hyviä tuloksia saa jo esimerkiksi sillä, että pitää itseään alaspäin katsovan koiran (Adho Mukha Svanasana) sekä kobran (Bhujangasana) asennoissa minuutin ajan kahdesti päivässä.

Lähde: Oprah.com