Näillä 5 terveellisemmällä vaihtoehdolla voit korvata voin – muutamaa listalla olevaa vaihtoehtoa et olisi osannut kuvitella

Voi on todella monipuolinen raaka-aine, jota käytetään niin kokkauksessa, leivonnassa ja vaikkapa leivän päällä tai uusienperunoiden kanssa. Voi on samalla kuitenkin melko epäterveellinen raaka-aine, varsinkin, jos sitä tulee käytettyä reippaasti. Näillä todella yllättävillä vaihtoehdoilla voit kuitenkin korvata voin!

 1. Omenasose
  Tämä kuulostaa todella oudolta, mutta voit korvata voin omenasoseella monissa resepteissä! Et tietenkään voi korvata sillä voita leivän päällä tai käyttää sitä paistamiseen, mutta leivonnassa omenasose on loistava korvike! Jos korvaat voin omenasoseella, käytä sosetta noin puolet voin määrästä, sillä muuten leivonnaisesta tulee liian kostea. Kokeile esimerkiksi vaihtaa voi omenasoseeseen, kun leivot leipää!

 2. Avokado
  Avokado on ihanteellinen voin korvike todella monella tapaa! Voit käyttää kypsää avokadoa voin sijaan leivän päällä ja voit käyttää sitä myös leivonnassa, kuten brownies-leivoksissa sekä kekseissä. Avokado on loistava voin korvike, sillä se sisältää paljon hyviä rasvoja. Kun korvaat voin avokadolla vaikkapa leivonnassa, voit käyttää sitä yhden suhteessa yhteen, eli saman määrän kuin käyttäisit voita. On kuitenkin hyvä muistaa, että uuni ei saisi olla yhtä kuuma, kuin jos käyttäisit leivonnassa voita. Kannattaakin laskea uunin lämpötila 25 asteella, ja pidentää hieman kypsymisaikaa.

 3. Kreikkalainen jugurtti
  Kreikkalainen jugurtti toimii todella hyvin leivonnaisissa, kuten vaikkapa muffinsseissa, kakuissa ja brownies-leivoksissa. Käytä rasvatonta ja tietysti maustamatonta jugurttia, jos haluat, ettei se muuta liikaa leivonnaisesi makua verrattuna voilla leivottuun versioon. Käytä jugurttia samassa suhteessa kuin voita. Jotta välttäisit liiallisen kosteuden leivoksessa, lisää kuivien raaka-aineiden määrää. Lisää vaikkapa hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian kostealta.

 4. Maapähkinävoi
  Voit korvata maapähkinävoilla erinomaisesi voin monissa leivonnaisissa, jos lisäät sen joukkoon hieman öljyä. Tee seos, jossa on puolet maapähkinävoita ja puolet kasviöljyä (esim. oliivi- tai avokado-öljyä). Tätä seosta voit käyttää saman verran kuin käyttäisit voitakin. Maapähkinävoi on upean makuinen vaihtoehto voille makeissa leivoksissa, sillä se tuo ihanaa kermaista pähkinän makua leivonnaiseen. Voit jopa käyttää sitä kokkauksessa joidenkin kana- ja tofuruokien kanssa. Kokkauksessa kannattaa kuitenkin varoa, ettei käytä voimakkaan makuista maapähkinävoita ruokien kanssa, joiden maut eivät sovi yhteen pähkinävoin kanssa.

 5. Kurpitsasose
  Tämä vaihtoehto on loistava vaikkapa leivän tai keksien leivonnassa. Vaikkapa lihan paistamisessa sosetta ei tietenkään voi käyttää. Leivonnassa se on kuitenkin mielenkiintoinen ja terveellinen vaihtoehto voille. Kurpitsasose sisältääkin muun muassa A- ja C-vitamiineja, rautaa ja kaliumia. Kurpitsasosetta kannattaakin kokeilla leivonnassa rohkeasti. Kun haluat korvata voin, käytä sosetta ¾ voin määrästä.

Saitko hyviä ideoita, miten voisit korvata seuraavan kerran voin näillä terveellisemmillä vaihtoehdoilla?

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka haluavat syödä terveellisesti!

Lähde: Mashed


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.